Σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά ματς της σεζόν, οι Philadelphia Sfihters «λύγισαν» 64-62 τους Beaux Gosses, για την 8η αγωνιστική του ομίλου North της Division 1. 

Το ματς ήταν μια τρομερή «μάχη» με μεγάλη ένταση και φινάλε «θρίλερ», στο οποίο «χαμογέλασε» η «Phila». Οι τυπικά γηπεδούχοι συνεχίζουν τις… υψηλές πτήσεις, καθώς αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους, μετρώντας ρεκόρ 7-1! Από την άλλη, οι Beaux Gosses «άγγιξαν» το θετικό αποτέλεσμα, αλλά τελικά ηττήθηκαν κι έπεσαν στο 2-6. 

Το ματς ήταν τρομερό σε εξέλιξη με τους τυπικά φιλοξενούμενους να εμφανίζονται «διαβασμένοι» και με την εμπειρία τους δεν άφησαν τους νεανικούς αντιπάλους τους να τρέξουν. Οι Sfihters βρήκαν ρυθμό για λίγο στη δεύτερη περίοδο, όταν με σερί 9-0, προηγήθηκαν με 25-20 (13’), αλλά η «απάντηση» των Beaux Gosses ήταν εντυπωσιακή. Με δικό τους σερί, το οποίο έφτασε στο 14-0, «άγγιξαν» τη διψήφια διαφορά (34-25). 

Οι Beaux Gosses «χτύπησαν» μέσα στο «ζωγραφιστό», με τον Δημήτρη Τόλια, να κάνει δύσκολη τη ζωή της αντίπαλης άμυνας. Μάλιστα, με μαζεμένους πόντους του το 40-39 έγινε 51-41 (29’), για την ομάδα του. Ήταν φανερό ότι το μυαλό των Sfihters είχε «χαλάσει» από το εξαιρετικό πλάνο των αντιπάλων τους, αλλά οι ίδιοι δεν σταμάτησαν να παλεύουν, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο. Τελικά, δικαιώθηκαν καθώς το 52-58 έγινε 60-59, με τρίποντο του Νικολού! Ο Πόγκας, όμως, «απάντησε» άμεσα και με δικό του σουτ έξω από τα 6μ75 έφερε τη δική του ομάδα στο +2 (62-60).

Μια βολή του Νικολού και το καθοριστικό καλάθι του Παπαδόπουλου έβαλαν ξανά μπροστά (63-62) τη «Phila». Οι Beaux Gosses είχαν την ευκαιρία να πάρουν το ματς, αλλά υπέπεσαν σε παράβαση 3 δευτερολέπτων! Ο Παπαδόπουλος με 1/2 βολές διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, καθώς στο τέλος επικράτησε ένας μικρός χαμός στο ριμπάουντ και τους τυπικά φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για φάουλ. Οι διαιτητές αποφάνθηκαν ότι το ματς είχε τελειώσει κι οι Sfihters πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη σε ένα συγκλονιστικό ματς.

Player of the Game: Ο Πέτρος Ψαλτάκης βγήκε μπροστά σε ένα κακό επιθετικά βράδυ για τους Sfihters. Δήλωσε «παρών» όταν η μπάλα «έκαιγε» κι η ομάδα του χρειαζόταν απεγνωσμένα πόντους. Ήταν ο πρώτος σκόρερ με 19 πόντους (7/14 σουτ), ενώ πρόσθεσε 3 ριμπάουντ και μια ασίστ. 

Παίκτης «κλειδί» ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε σημαντική συνεισφορά στο φινάλε. Σημείωσε σημαντικούς πόντους όταν η ομάδα του «κυνηγούσε», αλλά και το πιο κρίσιμο καλάθι του αγώνα, κάνοντας το 63-62. Τελείωσε το ματς με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Που κρίθηκε: Στο γεγονός ότι οι Philadelphia Sfihters δεν επέτρεψαν στους εαυτούς τους να… πανικοβληθούν όταν οι έμπειροι Beaux Gosses με το εξαιρετικό πλάνο τους είχαν φέρει το ματς εκεί που ήθελαν. Μολονότι, φανερά επηρεασμένοι από την αστοχία τους, συνέχισαν να παλεύουν, στηρίχθηκαν στη δεδομένα μεγαλύτερη ενέργεια που είχαν και στο τέλος δικαιώθηκαν.