Για την ένατη αγωνιστική της East Division 1 οι 3 Kai O kukoc φιλοξένησαν το βράδυ του Σαββάτου στη Γλυφάδα τα Pistonia και μετά από ένα αρκετά ενδιαφέρον αλλά και δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι πήραν με αγχωτικό τρόπο την πέμπτη τους νίκη !

Οι ομάδες ήταν ισοδύναμες στο ξεκίνημα. Οι γηπεδούχοι είχαν αρκετές λύσεις (Λειβαδιάς 4, Τυλιγάδας 3 και Μελάς, Λαύκας και Σταθόπουλος από 2) με τους αντιπάλους τους να προσπερνούν χάρη στους Μότσκα (6), Νικολάου (4) και το τρίποντο του Παρθενίου, για το 13-15 των πρώτων δέκα λεπτών.

Οι "Κούκοι' βρέθηκαν πίσω με πέντε πόντους, από την δραστηριότητα του Μότσκα (5) και απάντησαν με σερί 13-0, με τους Λαύκα (6), Μελά (5) και Βασαμανίδη (4) παίρνοντας τα ηνία της αναμέτρησης  με 28-23 στο ημίχρονο.

Από αυτό το σημείο και μετά το παιχνίδι είχε χαρακτήρα έντονου ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν στο +8 μετά την ανάπαυλα με τα τρίποντα του Μελά (6π), όμως τα Πιστόνια αντέδρασαν άμεσα και με επιμέρους 5-15 με την τριπλέτα Παρθενίου (6), Μότσκα και Νικολάου (από 5π) να σκοράρει από τα 6.75 προηγήθηκαν με 39-41 στο τριαντάλεπτο.

Κάπως έτσι, σε μια μάχη πόντο με πόντο πήγαμε ως το τελευταίο λεπτό με το φινάλε να μην συνίσταται σε καρδιακούς !  Ο Γαργαλάκος (6) με τον Παρθενίου (3) με δύο back to back τρίποντα ισοφάρισαν σε 52-52. Στο 1.13" ο Χαραλαμπίδης (6) με ολύμπια ψυχραιμία έκανε το 54-52, ενώ ο Νικολάου είχε ακολούθως 1/2. Ο Τυλιγάδας (5π) , επίσης με 1/2 διαμορφώνοντας το τελικό 55-53 καθώς ο Νικολάου έχασε το σουτ της ισοφάρισης !

MVP: Ο αλάνθαστος Αγγελής Λειβαδιάς με 5 πόντους, 10 ριμπάουντ, 1 ασιστ και ένα κλέψιμο. Παίκτης κλειδί: Ο bomber Νίκος Μελάς έχοντας 16 πόντους, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 4 λάθη.

Από τους ηττημένους καλύτερος ήταν ο Άγγελος Νικολάου μετρώντας 12 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 1 κλέψιμο κι ένα λάθος.

Που κρίθηκε : Στην πείρα και την καλή διαχείριση των τελευταίων στιγμών από τους νικητές.