Mε εξ αναβολής παιχνίδι της ένατης αγωνιστικής της South Division 1 και μάλιστα ντέρμπι έκλεισε το 2023 στον Κορυδαλλό το βράδυ της Πέμπτης όπου οι μόλις έξι διαθέσιμοι Abaleiros αντιμετώπισαν τους Legends με τους δεύτερους να πατούν το γκάζι στα τελευταία λεπτά και να παίρνουν το ροζ φύλλο πατώντας στην κορυφή του ομίλου !

Το παιχνίδι ήταν το απόλυτο ντέρμπι για πάνω από τριάντα λεπτά . Αρχικά οι γηπεδούχοι βασιστηκαν στους Αθηναίου (7) και Αγγελόπουλο (4) , με τους αντιπάλους τους να ακολουθούν κατά πόδας με τον Χ.Παρασκευόπουλο να σημειώνει πέντε, για το 13-13 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν προσωρινά στο +8 με τον Παρασκευόπουλο να έχει ακόμα πέντε πόντους, όμως οι Abaleiros απάντησαν με σερί 7-0 και μείωσαν με την τριπλέτα Αθηναίου (5), Μιλπάνη και Αγγελοπούλου ( από 4π) με το ημίχρονο να κλείνει στο 26-28.

Η αναμέτρηση πήγε πόντο πόντο και μετά τη διακοπή. Οι Abaleiros επιχείρησαν να ξεφύγουν με το τρίποντο του Αγγελόπουλου (5) , όμως δεν τους άφησαν οι Παπαντωνίου και Λουκάς από την αντίπερα όχθη, που με πέντε πόντους έκαστος έβαλαν μπροστά τους "Θρύλους" με βραχεία κεφαλή (39-40) στο τριαντάλεπτο.

Στα τελευταία λεπτά η παρέα του Οικονόμου εκμεταλλευόμενη την κούραση των αντιπάλων τους ξέφυγε στο σκορ. Καθοριστικά σημεία ήταν η άνοδος της απόδοσης του Σκουλά, που πέτυχε και τους εννέα πόντους σε αυτό κομμάτι, αλλά και ο Παρασκευόπουλος που πέρα από το σκορ (5π) ήταν ...παντού . Με άμυνα ψηλά και τάπες αλλά και δημιουργία, με σερί 8-0 η ομάδα του έφτασε σε διψήφια απόσταση και παρά την εξίσου καλή απόδοση του Χατζή ( που είχε επτά πόντους) στον αντίποδα , οι Legends επικράτησαν δίκαια με το τελικό 54-64 !

Mvp  με triple double figures αναδείχθηκε ο απόλυτος σταρ Χρήστος Παρασκευόπουλος. Είχε 19 πόντους , 12 ριμπάουντ, 10 ασίστ καθώς και 2 κλεψίματα, 3 μπλοκ και 2 λάθη. Παίκτης κλειδί με την παρουσία του στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ο Αλέξανδρος Σκουλάς που.κατεγραψε 9 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και ένα λάθος.

Για τους ηττημένους καλύτερος ήταν ο Χρήστος Αθηναίου με double double και 18 πόντους, 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ και δύο λάθη.

Που κρίθηκε: Στο ταλέντο του Παρασκευόπουλου και το πιο ψυχωμένο παιχνίδι των νικητών στο ύστατο κομμάτι του αγώνα.