Τις επτά νίκες έφτασαν το βράδυ της Κυριακής στο Θεόδωρος Πούτος οι Ελλάνιοι σε εξ αναβολής αναμέτρηση της ένατης αγωνιστικής όταν και αντιμετώπισαν τους Forty Plus. Μετά το πρώτο μισό βρήκαν ρυθμό κι έφτασαν άνετα στην τελική επικράτηση.

Αρχικά οι ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ. Οι γηπεδούχοι βασιστηκαν στους Μπεστιτζάνο (5), Βερεντζιώτη (4) και το τρίποντο του Κακλέα, ενώ οι αντίπαλοι τους ακολούθησαν χάρη στις ενέργειες του Τραϊφόρου (4) και τα καλάθια των Μακρή, Δελημάρκου και Κατράνη, για το 14-10 των πρώτων δέκα λεπτών.

Οι Ελλάνιοι συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και με το second unit ( Νταφόπουλος, Τσουράπης και Μπεστιτζάνος από 3π) , ενώ από την αντίπερα όχθη ο Μακρής με επτά πόντους κράτησε τους "Σαραντάρηδες" κοντά στο ημίχρονο (26-18).

Όλα άλλαξαν μετά την ανάπαυλα. Οι "Ελ" έπαιξαν εξαιρετική άμυνα , δέχθηκαν μόλις ένα καλάθι και χάρη στους Κακλέα (5) & Μπεστιτζάνο (4) ξέφυγαν με διψήφια διαφορά, φτάνοντας ως το 39-20 στο τριαντάλεπτο.

Με την υπόθεση νίκη να έχει κριθεί οι Ελλάνιοι κάλπασαν και στην τελική ευθεία. Οι Forty Plus σκόραραν μόνο με τον Τραϊφόρο (3) , ενώ στον αντίποδα Βερεντζιώτης (9), Τσουράπης (5) και Κολέγκας (3) διαμόρφωσαν το τελικό 60-23.

Mvp με double double o Άκης Βερεντζιώτης έχοντας 13 πόντους, 10 ριμπάουντ,  2 ασίστ και ένα κλέψιμο. Διόσκουρος του και παίκτης κλειδί ήταν ο Νίκος Μπεστιτζάνος με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 2 λάθη.

Για τους ηττημένους προσπάθησε πιο πολύ ο Ηλίας Μακρής με 9 πόντους, 8 ριμπάουντ και ένα κλέψιμο.

Που κρίθηκε: Στις δυνάμεις και την ποιότητα των νικητών.