Στο κλείσιμο της αυλαίας της ένατης αγωνιστικής της North Division 1 οι Philadelphia Sfihters υποδέχτηκαν το βράδυ της Τετάρτης τους Squidballz στο ΟΑΚΑ με τους δεύτερους να επικρατούν στο νήμα της παράτασης επιστρέφοντας στην κανονική διάρκεια από το -10 στα τρία τελευταία λεπτά.

Οι ομάδες κινήθηκαν ισορροπημένα στην εκκίνηση του παιχνιδιού, με τον Νικολό να ξεκινά το show με 17 πόντους και 4 τρίποντα για τους γηπεδούχους. Οι αντίπαλοι τους ακολούθησαν ως το 17-17 με την τετράδα Παπαδόπουλου, Καλαποθαράκου, Παπουτσή (από 4) και το τρίποντο του Δρακόπουλου, ωστόσο όταν μπήκαν στην εξίσωση και οι υπόλοιποι των Sfihters (Ψαλτάκης 4, Κούλιος 3) ένα 7-0 τους έβαλε μπροστά με 24-17 στο πέρας του πρώτου δεκάλεπτου.

Οι Φιλαδελφιώτες διατήρησαν τα σκήπτρα της αναμέτρησης και στη δεύτερη περίοδο. Ψαλτάκης (7) και Ιωάννου (3) σκόραραν από μακριά, όπως και ο Καλαποθαράκος (6) από την άλλη πλευρά με συνέπεια το 38-33 στη μέση της διαδρομής.

Μετά την ανάπαυλα άρχισε το ροκ ν ρολ ! Οι Sfihters με ένα 9-0 (Νικολός 8) έφτασαν στο +14, όμως τα "Καλαμάρια"  απάντησαν με  επιμέρους 3-20 (!!) με την τριπλέτα Δρακόπουλου (8), Μάνιου και Ηλιόπουλου (από 5π) και προσπέρασαν με 50-53 στη λήξη της τρίτης περιόδου.

Η τέταρτη περίοδος δεν ενδείκνυται για καρδιακούς. Οι γηπεδούχοι με το ντουέτο Νικολού (10) και Κ.Παπαδόπουλου (8) έφτασαν ως το +11, ενώ περίπου τρια λεπτά πριν το φινάλε ήταν στο 69-59. Οι Squidballz όμως βρήκαν το σθένος και εξαπέλυσαν μια επική αντεπίθεση από τα 6.75 ! Με τα τρίποντα λοιπόν των Δρακόπουλου, Μάνιου και Καλαποθαράκου (από 5π έκαστος) με επιμέρους 1-13 προηγήθηκαν με 70-72. Ο Νικολός με 2/2 βολές ισοφάρισε και πδηγηθήκαμε στην παράταση καθώς ο Δρακόπουλος αστόχησε στην εκπνοή.

Στην παράταση η κούραση και τα φάουλ από τη μια πλευρά για τους Sfihters αλλά και ο καλπασμός του Καλαποθαράκου (11π με τρία τρίποντα) από την άλλη έγειραν την πλάστιγγα προς την πλευρά των Squiballz ππου πήραν διαφορά με το καλημέρα και ..καληνύχτισαν πανηγυρίζοντας με το τελικό 78-91 !

Mvp ήταν ο αλάνθαστος Γρηγόρης Καλαποθαράκος έχοντας 26 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασιστ. Άξιος συμπαραστάτης και παίκτης κλειδί με double double ήταν ο Νίκος Ψυχογυιός. Είχε 13 πόντους, 14 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 3 κλεψίματα και 1 λάθος.

Για τους ηττημένους πιο αποδοτικός ήταν ο bomber Παναγιώτης Νικολός με 37 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη.

Που κρίθηκε : Οι νικητές μετά την ολική επαναφορά των τριών τελευταίων λεπτών της κανονικής διάρκειας είχαν το μομέντουμ και επιβλήθηκαν στην παράταση με το κρεσέντο του Καλαποθαράκου.