Οι Bandicoots νίκησαν 57-51 τους Climaland BC, για τη 10η αγωνιστική του North Group 1 στη Division 2.  Οι τυπικά γηπεδούχοι συνέχισαν την εντυπωσιακή πορεία τους, καθώς πανηγύρισαν την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους κι έκτη στα τελευταία εφτά ματς. 

Οι Bandicoots έχουν ρεκόρ 6-3 και βρίσκονται κάτω από Ionians και POP69, οι οποίοι ισοβαθμούν στην κορυφή με 8-1. Από την άλλη, οι τυπικά φιλοξενούμενοι γνώρισαν την όγδοη ήττα τους στα τελευταία εννιά ματς κι έπεσαν στο 2-8.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους Bandicoots να επιβάλουν τον γρήγορο ρυθμό που τους αρέσει, κάτι που αποτυπώθηκε και στο σκορ, καθώς προηγήθηκαν 12-2 (7’) κι έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +13 (19-6). Οι Climaland BC κατάφεραν στη συνέχεια να ισορροπήσουν το ματς και να περιορίσουν τους αντιπάλους τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν στο -4 (26-22 στο 18’).

Οι Bandicoots, όμως, απάντησαν με σερί 6-0, για να βρεθούν ξανά στο +10 (32-22) και ανανεώνοντας σε κρίσιμα σημεία τις κατοχές τους, με τα επιθετικά ριμπάουντ που πήραν, προηγήθηκαν με 40-27 (24’). Γενικότερα, κατάφεραν να διατηρήσουν μια απόσταση ασφαλείας από τους αντιπάλους τους. Ο Λασκαράτος πέτυχε μεγάλο τρίποντο για το 55-45 (36’), με την ομάδα του να ξεφεύγει 12 πόντους (57-45), «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη, καθώς παρά την προσπάθεια τους οι Climaland BC ξέμειναν από… χρόνο. 

Player of the Game: Ο Λευτέρης Κωσταβέλης με την αθλητικότητα του κυριάρχησε κοντά στο καλάθι, ενώ παράλληλα βοήθησε, ώστε η ομάδα του να βγάλει κι αρκετούς αιφνιδιασμούς. Τελείωσε τον αγώνα με 11 πόντους (5/13 σουτ), 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Παίκτης «κλειδί» ο Βασίλης Λάμπος, ο οποίος αποτέλεσε τον οργανωτή των περισσότερων επιθέσεων των Bandicoots, ενώ παράλληλα συνέβαλε τα μέγιστα στο σκοράρισμα. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 16 πόντους, ενώ είχε ακόμα 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. 

Που κρίθηκε: Οι Bandicoots όσο κυλάει η σεζόν παίζουν ακόμα καλύτερα ως ομάδα. Τα κομμάτια «δένουν» κι αυτό αποτυπώνεται στο παρκέ, κάτι που φάνηκε και κόντρα στους Climaland BC. Δεν είναι τυχαίο ότι κατάφεραν να πάνε το ματς εκεί που ήθελαν, μολονότι έπαιζαν δίχως τον πρώτο σκόρερ τους (βλ. Τσουκαλάς). Καθοριστικό κομμάτι και τα επιθετικά ριμπάουντ που ήρθαν σε καταλυτικά σημεία του αγώνα.