Οι POP69 νίκησαν 62-53 τους High Post, για την 11η αγωνιστική στο North Group 1 της Division 2. 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στις νίκες, ανέβηκαν στο 9-2 κι ισοβαθμούν με τους Ionians στην κορυφή της βαθμολογίας. Από την άλλη, οι «ερυθροκίτρινοι» δεν μπόρεσαν να βάλουν φρένο στο αρνητικό σερί τους κι έφυγαν ηττημένοι για πέμπτο σερί ματς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν στο 4-7.

Για 16-17 λεπτά, τα πάντα προμήνυαν οτι θα δούμε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι και την πρωτοπορία να αλλάζει συνεχώς χέρια. Ένα ξέσπασμα, όμως, των POP69 στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου έμελε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Η πίεση που άσκησαν πάνω στην μπάλα είχε αποτέλεσμα, καθώς έφερε πόντους στον αιφνιδιασμό, με αποτέλεσμα να πάνε στην ανάπαυλα με διψήφια διαφορά (35-25).

Ο Μαντάκος με μαζεμένους πόντους στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έφερε τη διαφορά στο -5 (30-35). Ο Παπαδημητρίου, όμως, με 7 δικούς του συνέβαλε τα μέγιστα για το 13-2 που έφερε τους POP69 στο +16 (48-32 στο 27’).  Οι High Post συνέχισαν τη μάχη για να επιστρέψουν στο ματς και μείωσαν σε 45-52 (34’) και 48-54 (35’), αλλά σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο Εγγλέζος πέτυχε καθοριστικά καλάθια. Επίσης, ήταν αυτός που με τρίποντο έκανε το 60-50 (38’) κι ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη.  

Player of the Game: Ο Μάνος Παπαδημητριού, ο οποίος όποτε χρειάστηκε πέτυχε κρίσιμους πόντους. Σίγουρα τον έχουμε δει σε καλύτερα βράδια, αλλά στα κρίσιμα σημεία του ματς δήλωσε «παρών», παίζοντας ξανά και στα 40 λεπτά. Χαρακτηριστικό σημείο οι 7 πόντοι που σκόραρε στην τρίτη περίοδο που έφερε τους POP69 στο +16 (48-32). Συνολικά μέτρησε 19 πόντους, 14 ριμπάουντ, μια ασίστ, 2 κλεψίματα και μια τάπα σε 40 λεπτά.

Παίκτης «κλειδί» ο Δημήτρης Εγγλέζος. Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια κι αυτή η περίπτωση αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Δεν έκανε την καλύτερη του εμφάνιση, αλλά ήταν ο X-Factor στην τέταρτη περίοδο. Πέτυχε τους 8 από τους 11 πόντους του στα τελευταία έξι λεπτά κι απέτρεψε την ανατροπή. Πρόσθεσε 4 ριμπάουντ και μια ασίστ. 

Που κρίθηκε: Στην άμυνα που έπαιξαν οι POP69, οι οποίοι πίεσαν πάνω στην μπάλα και με την άμυνα τους έβγαλαν εκτός ρυθμού τους αντιπάλους τους και παράλληλα βρήκαν κι εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπουν σε θέση οδηγού, ενώ βρήκαν λύσεις στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, όταν οι High Post πίεζαν για την ανατροπή.