Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του 1ου Division (north), οι Philadelphia Sfihters υποδέχθηκαν τους Saronic Hornuts. Το παιχνίδι ήταν τρομερό με όμορφο ρυθμό και στρατηγική. Είδαμε ωραίες φάσεις και τρίβαμε τα μάτια μας με την ποιότητα των 2 ομάδων. 74-69 ήταν το τελικό σκορ με την ομάδα της Φιλαδέλφειας να παίρνει την νίκη σε 1 ματς-ντέρμπι!

Πολύ καλύτερα ξεκίνησαν οι Hornuts στην 1η περίοδο. Με τα αδέρφια Τσόλα να οδηγούν και τους υπόλοιπους να ακολουθούν, οι φιλοξενούμενοι επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Δημιούργησαν μια διαφορά 7 πόντων και πήραν έτσι από νωρίς τα ηνία του αγώνα! 14-21 ήταν το επιμέρους σκορ με τους Philadelphia Sfihters να κυνηγάνε από τα πρώτα 10 λεπτά. 5 πόντους πέτυχε για τους γηπεδούχους ο Ψαλτάκης, ενώ με 2 καλάθια ακολούθησε ο Νικολός. Για τους Hornuts 7 είχε ο ασταμάτητος Τσόλας Σταύρος. 4 πέτυχε και ο Θεοφανίδης που ήταν και θετικός αμυντικά.

Οι Philadelphia Sfihters μείωσαν στο 2ο δεκάλεπτο. Με καλές άμυνες και σωστά δομημένες επιθέσεις κατάφεραν να ισορροπήσουν λίγο το παιχνίδι! Οι Hornuts παρέμειναν προπορευόμενοι με το +7 να γίνεται +4! 20-17 ήταν το επιμέρους σκορ. Για τους Sfihters 10 πόντους πέτυχε ο ασταμάτητος Νικολός. 3 καλάθια σερί έβαλε ο Ιωάννου. 7 είχε για τους προπορευόμενους ο Στέλιος Τσόλας. Όλοι οι Hornuts βοήθαγαν σε άμυνα και επίθεση κάτι που φάνηκε!

Η μεγάλη ζημία έγινε για τους φιλοξενούμενους στην 3η περίοδο. Οι Philadelphia Sfihters πάτησαν το πόδι στο γκάζι, πέρασαν μπορστά στο σκορ και έδειχναν ανίκητοι μέσα στο παρκέ. Τρομερή ήταν η συνεισφορά του Νικολού με 3 σερί τρίποντα και καθοριστικές άμυνες. Οι Hornuts έχασαν την αυτοπεποίθηση τους και τους κλάπηκαν τα ηνία του αγώνα. 26-16 ήταν το επιμέρους σκορ. Για τους φορτσάτους γηπεδούχους ο Νικολός έκανε πάρτι με 12 πόντους και 3 σερί τρίποντα, ενώ 7 πόντους ακόμα προσέθεσε στην στατιστική του ο Ψαλτάκης. Για τους εκτός ρυθμού Hornuts Γουβόπουλος και Στέλιος Τσόλάς πέτυχαν από 4 πόντους έκαστος.

Με την διαφορά στους 6 πόντους υπέρ των Philadelphia Sfihters, οι γηπεδούχοι είχαν τον 1ο λόγο στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο. Μπορεί οι Hornuts να προσπάθησαν, αλλά δεν τα κατάφεραν και λύγισαν από την πίεση των Sfihters. 14-15 έληξε η περίοδος με το τελικό σκορ να είναι 74-69 υπέρ των γηπεδούχων! Για τους νικητές 7 πόντους με 2 τρίποντα είχε ο Ψαλτάκης. 5 πόντους έβαλε και ο Νικολός. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Θεοφανίδης με 5 πόντους!

Mvp του αγώνα ήταν ο Π. Ψαλτάκης με 25 πόντους, 11 ριμπάουντ (6-5) και 1 ασίστ σε 34 λεπτά αγώνα. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Σ. Τσόλας με 23 πόντους, 4 ριμπάουντ (2-2), 5 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 2 λάθη σε 30 λεπτά συμμετοχής!

Key player: Ο παίχτης-κλειδί ήταν ο Π. Νικολός με 30 πόντους,10 ριμπάουντ (9-1), 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη σε 40 λεπτά!

Το παιχνίδι κρίθηκε από το τρομερό 3ο δεκάλεπτο που πραγματοποίησαν οι Philadelphia Sfihters!