Οι πλήρεις Sallas Mavericks μπήκαν φουριόζοι στο παρκέ, πήραν προβάδισμα 18 πόντων στο δεκάλεπτο, 26 πόντων στο ημίχρονο και διαχειρίστηκαν το παιχνίδι όπως ήθελαν για να πάρουν την 7η νίκη τους (7-5) στον Δυτικό όμιλο της Division 2, αφήνοντας τους Avengers, οι οποίοι το πάλεψαν όσο μπορούσαν στο δεύτερο ημίχρονο, στο 2-10.

Με την εντολή να είναι πιθανότατα «τρέξιμο και πίεση σε άμυνα και επίθεση», οι Μάβερικς «έπνιξαν» στο ξεκίνημα τους αντιπάλους τους και με το σκορ να είναι 13-2 στο πεντάλεπτο, απλοποίησαν τη διαδικασία, με τον Αρβανιτάκη να «πυροβολεί» (είχε 5/8 τρίποντα συνολικά) και τους Καρδάρα, Κατσάμπη, Φαρόπουλο, Κρεμαστά να βρίσκονται παντού, συμβάλλοντας στο 23-5 του δεκαλέπτου και μαζί με τους Γλεντή, Φασούλα, Φραγκουλίδη έφτιαξαν το 38-12 ημιχρόνου, δυσκολεύοντας πολύ τους Αβέντζερς, που προσπαθούσαν με Αντωνίου, Βρεττό και Τζιρίτη να βρουν τρόπο να ξαναμπούν στο ματς.

Αυτό ήταν προφανώς «βουνό» για τους «μαύρους» στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν τα παράτησαν ούτε για ένα δευτερόλεπτο και οι Χατζής, Αναγνωστάκης, Βουράκης, Παπαδημητρίου βοήθησαν τον Αντωνίου επιθετικά, έχοντας καλύτερο επί μέρους σκορ και στο τρίτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο (14-17, 13-16), κάτι που όμως δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει κάτι ουσιαστικά, αφού οι Sallas είχαν μεγάλο «μαξιλαράκι ασφαλείας» και οι Σφήκας, Χατζηκοκολάκης, Καλαϊτζίδης, Χριστοδούλου έβαλαν το χεράκι τους και αφιέρωσαν τη νίκη τους στον απόντα κόουτς.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Στέφανος Αρβανιτάκης με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Αργύρης Φασούλας με 11 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Από τους Αβέντζερς ξεχώρισε ο Σωτήρης Αντωνίου με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 ασίστ, με τον Γιώργο Τζιρίτη να έχει από την πλευρά του 9 πόντους, 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 μπλοκ.

Το ματς κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, αφού οι Mavericks ήταν καταιγιστικοί και κυνηγούσαν πολύ και στην άμυνα, μην αφήνοντας περιθώρια για επιστροφή στους αντιπάλους τους.

Sallas Mavericks: Αρβανιτάκης 16, Φασούλας 11, Γλεντής 7, Σφήκας 6, Χριστοδούλου 5, Καλαϊτζίδης 5, Φραγκουλίδης 5, Κατσάμπης 4, Καρδάρας 3, Χατζηκοκολάκης 2, Φαρόπουλος 1, Κρεμαστάς

Avengers: Αντωνίου 19, Τζιρίτης 9, Χατζής 6, Βουράκης 5, Βρεττός 3, Παπαδημητρίου 3, Αναγνωστάκης, Βάρδιας (αποχώρησε τραυματίας)