Για τη 13 στροφή του δεύτερου γκρουπ της North Division 2 οι Tesseract υποδέχτηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ τους Fatherland Havaliers που επανέλαβαν την καλή εμφάνιση του πρώτου γύρου και επικράτησαν πιάνοντας τους στη βαθμολογία και παιρνώντας για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν σε θετικό ρεκόρ  !

Ισορροπημένο ξεκίνημα είχαν τα συγκροτήματα  βαδίζοντας πλάι πλάι αρχικά. Οι γηπεδούχοι σκόραραν με τα τρίποντα των Γεωργακόπουλου και Κάκκα, ενώ από την άλλη πλευρά ο Γάκης πήρε φόρα με συνεχόμενους εννέα πόντους δίνοντας το προβάδισμα στους Havs με 12-15 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Η διαφορά έφτασε στο +10 για τους φιλοξενούμενους με τους Α. Ζαφειρόπουλο (7), Αποσκίτη (5), Γάκη και Βασιλάκο (από 4)  δραστήριους. Ωστόσο οι αντίπαλοι τους μείωσαν από τα 6.75 με τους Γεωργακόπουλο (8) και Κάκκα (6), για το 32-37 στου δρόμου τα μισά.

Οι Fatherland είχαν πιο εύκολο το σκοράρισμα στην επανάληψη καθώς απειλούσαν με όλους τους τρόπους. Ο Βασιλάκος είχε έξι, Ν. & Α. Ζαφειρόπουλος από πέντε πόντους, με τους Αποσκίτη και Γάκη να σκοράρουν από τέσσερις δημιουργώντας μια απειλητική πεντάδα που τους έδωσε διψήφια απόσταση. Οι ενέργειες του Διαθεσόπουλου (7) και οι βολές του Γεωργακόπουλου (6) δεν ήταν αρκετές για τους Tesseract που έμειναν πίσω με 48-61 στο τριαντάλεπτο.

Στην τελική ευθεία οι Havaliers έφτασαν ως το +19 χάρη στους Αποσκίτη (7) και Βασιλάκο (4). Ο Κάκκας με τα τρίποντα του (είχε 10π) έκανε μια τελευταία προσπάθεια για τους γηπεδούχους που ναι μεν μείωσαν αλλά δεν πλησίασαν αρκετά, με την παρέα του Κάββουρα να πανηγυρίζει δίκαια το τελικό 64-74 !

Mvp αναδείχθηκε ο Νίκος Γάκης.  Η "αράχνη" είχε 19 πόντους, 9 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 3 κοψίματα και 2 λάθη. Άξιος συμπαραστάτης και παίκτης κλειδί αναδείχθηκε ο Θοδωρής Αποσκίτης με 16 πόντους , 7 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

Από τους Tesseract ξεχώρισε με double double ο Σπήλιος Κάκκας έχοντας 21 πόντους, 3 ριμπάουντ,  3 ασιστ και 1 λάθος.

Που κρίθηκε : Οι νικητές ήταν πιο αποτελεσματικοί και διατήρησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης μετά το πρώτο δεκάλεπτο.