Το βράδυ της Δευτέρας στο πρώτο γήπεδο των All Stars Arena του ΟΑΚΑ οι Fatherland Havaliers φιλοξένησαν τους Itah Jazz με σκοπό να πάρουν την όγδοη νίκη στο πρωτάθλημα.

Στην πρώτη περίοδο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν παίρνοντας κεφάλι στο σκορ , με σερί 8-0 στα πρώτα 4΄,με τους Ζαφειρόπουλο Α. να πετυχαίνει 6 πόντους και από (2) οι Αποσκίτης, Παπανικολάου και Κάββουρας. Οι Itah Jazz δεν ήταν το ίδιο εύστοχοι καθώς σκόραραν ένα τρίποντο με τον Γιατζίδη, με το αποτέλεσμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να διαμορφώνεται σε 12-3.

Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε ίδιο χαρακτήρα. Για τους φιλοξενούμενους από (2) είχαν Βογιατζόγλου, Δατσέρης και Κόκκινος, ενώ για τους Fatherland το σερί 18-0 τους έδωσε κεφάλι μέχρι και 28 πόντων. Για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Κάββουρας και Γάκης από (7) και (6) αντίστοιχα και ο Ζαφειρόπουλος Ν. σκόραρε 4 πόντους διαμορφώνοντας το σκορ για το πρώτο εικοσάλεπτο 37-9.

Μετά την ανάπαυλα οι Itah Jazz προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ, αλλά η αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων ήταν εξαιρετική. Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Σταματάκης με 8 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ιδιο τέμπο με τον Γάκη να προσθέτει ακόμη 6 πόντους στο παλμαρέ του μαζεύοντας και 3 ριμπάουντ. Με το σκορ να διαμορφώνεται σε 50-25.

Η τέταρτη περίοδος ήταν περίοδος κατοχών και καθαρού μυαλού με τους φιλοξενούμενους να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να γυρίσουν το παιχνίδι. Για τους φιλοξενούμενους ο Κόκκινος και ο Βογιατζόγλου σκόραραν από (7). Για τους Havaliers ο Κάββουρας πέτυχε 7 πόντους και διαμόρφωσε το τελικό σκορ σε 63-47.

MVP: Αναδείχθηκε ο «τρομερός» Βαγγέλης Κάββουρας ο οποίος σημείωσε 18 πόντους, 20 ριμπάουντ, 2 ασίστ με έξι λάθη και 26 στο σύστημα αξιολόγησης.

Key-Player: Ήταν ο Νίκος Γάκης ο οποίος σημείωσε 14 πόντους με 8 ριμπάουντ και 26 στο σύστημα αξιολόγησης.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο όπου οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα μέχρι και 28 πόντων στην δεύτερη περίοδο και δεν κοίταξαν πίσω, αλλά και στις καλές τους άμυνες σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.