Μαφιόζοι έτοιμοι για την κορυφή!!

Ντέρμπι ανάμεσα στους πρωτοπόρους La Mafia και τους Gin Supertonics που είναι στην Τρίτη θέση είχαμε το Σάββατο στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Με τέσσερις παίχτες να έχουν να είναι διψήφιοι και εκμεταλλευόμενοι και τις αρκετές απουσίες των αντιπάλων οι La Mafia πέτυχαν μεγάλη νίκη που τους κρατάει στην κορυφή του ομίλου.

Η νίκη της La Mafia ήρθε από την άμυνά της αφού κατάφερε να περιορίσει μόλις στους 14 πόντους τους Supertonics στο πρώτο ημίχρονο. Τα ποσοστά των φιλοξενούμενων είχαν πιάσει χαμηλά βαρομετρικά με μόλις 1 τρίποντο σε 15 προσπάθειες στο πρώτο μισό. Για να μπορέσουν όμως να πάρουν τα οφέλη από την άμυνα είδαν μπροστά τους Μαρδάκη να μοιράζει το παιχνίδι ( που ήταν και ο Mvp της ομάδας καθώς κατέβασε και 17 αμυντικά ριμπάουντ) και Κατσούδα να τελειώνει τις φάσεις πετώντας φωτιές στο ανοιχτό γήπεδο για να φτάσουν στο 32-14.

Το σκηνικό αυτό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με την κυριαρχία των La Mafia να είναι ολοκληρωτική. ΜΕ ένα Χαραλαμπίδης να μην χάνει κανένα σουτ και με τον Δαρδαμάνη μέσα στην ρακέτα να δίνει λύσεις η διαφορά μεγάλωνε. Μέχρι να μπούνε κάποια μακρινά σουτ για τους Gin, με τον Καμινάρη και τον Πολύζο να δίνουν τις λύσεις από τα 6,75. Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο τελικό 64-47 για τους μαφιόζους που στρογγυλοκάθισαν στην πρώτη θέση.

 Mvp της αναμέτρησης ήταν ο Μαρδάκης που δεν άφησε κανένα σκουπίδι στην ρακέτα της ομάδας του μάζεψε 17 ριμπάουντ είχε και 8 πόντους αλλά και 7 ασιστ με 28eff. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο διπλός Φίλλιπος Πολύζος  με 18 πόντους 10(8-2) ριμπάουντ, 4 ασιστ και μια τάπα.

Παίκτης-κλειδί  ο Κατσούδας με 15 πόντους 8(7-1) ριμπάουντ και 4 ασιστ για την ομάδα του οδηγώντας την επιθετικά.

Το ματς κρίθηκε στην πολύ καλή μέρα που είχαν επιθετικά και οργανωτικά οι La Mafia έχοντας 18 ασιστ έναντι 10 των αντιπάλων τους. Αλλά και στις απουσίες των Supertonics.