Στη θεωρία η αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής ανάμεσα στoυς Vikings και την Tinder Bologna ήταν ένα ντέρμπι ουράς για τη South division 2. Tην Κυριακή το βράδυ όμως οι Μπολωνέζοι πήραν μια θριαμβευτική ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου παίζοντας εξωπραγματικό μπάσκετ και κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για να κυνηγήσουν με όλες τους τις δυνάμεις την είσοδο στα πλέι οφ.

Οι γηπεδούχοι στάθηκαν καλά μόνο στα πρώτα λεπτά όταν και προηγήθηκαν με 8-5 χάρη στους Στασαη (4), Κολιούση και Μπεχράκη. Οι αντίπαλοι τους ωστόσο με σερί 9-0 με πρωταγωνιστή τον Δρίτσα που πέτυχε 8 πόντους, προσπέρασαν με 8-14 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Μετά δε το 10-19 οι φιλοξενούμενοι έβαλαν το turbo boost και μην τον είδατε τον Παναγή ! Με επιμέρους 3-23 (!!!) και τον Κουτσόπουλο σεληνιασμένο με 14 πόντους , παρέα με τον Δρίτσα που πρόσθεσε ακόμα 7 στο λογαριασμό του, μετέτρεψαν από νωρίς το ντέρμπι σε περίπατο, προηγούμενοι με 13-42 στο ημίχρονο.

Άπο κει και πέρα τα πράγματα ήταν απλά. Από τη μια οι απογοητευμένοι Vikings που σκόραραν μόνο με τον Κολιούση (5) είχαν απέναντι τους το dynamic duo των Δρίτσα & Κουτσόπουλου (από 8π) με λίγες πινελιές από τον καπιτάνο Γκέγκιο (3) και τον Μπούσγο (2), φτάνοντας στο τριαντάλεπτο με το σκορ στο 20-64 !

Στα τελευταία λεπτά η Tinder άφησε το πόδι από το γκάζι (Κουτσόπουλος, Δρίτσας 4, Καρακίτσος 3 και Λυκοκάπης 2) ενώ στην αντίπερα όχθη  Χαλκιαδάκης με ένα τρίποντο και Κολιούσης, Σαλίβερος και Μπεχράκης (με ένα καλάθι έκαστος) συνέβαλαν στο απόλυτα δίκαιο τελικό 30-77.

Mvp με double double αναδείχθηκε ο Βασίλης Κουτσόπουλος. Είχε 29 πόντους, 15 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη. Παρέα του και παίκτης κλειδί ήταν ο Παναγιώτης Δρίτσας, που μέτρησε 27 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Από τους Σκανδιναβούς προσπάθησε περισσότερο ο Φώτης Κολιούσης με 9 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 ασιστ.

Που κρίθηκε : Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι νικητές κάλπαζαν !