Οι POP69 λύγισαν 65-56 τους αξιόμαχους Climaland για τη 16η αγωνιστική στο North Group 1 της Division 2. 

Οι «ροζ» πανηγύρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους, με την οποία ανέβηκαν στο 11-5 κι εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη τους για την κορυφή, ενώ από την άλλη, οι τυπικά γηπεδούχοι ηττήθηκαν σε όγδοο διαδοχικό αγώνα και με ρεκόρ 2-14 γνωρίζουν ότι ο υποβιβασμός είναι αναπόφευκτος. 

Οι Climaland, πάντως, έβαλαν δύσκολα στους POP69, με την αναμέτρηση να είναι ντέρμπι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της. Μάλιστα, μετά από 6 σερί πόντους προηγήθηκαν 43-37 (26’), βάζοντας μεγάλο «πονοκέφαλο» στους αντιπάλους τους, οι οποίοι είχαν προβληματική εικόνα.

Σε εκείνο το σημείο πέρασε για πρώτη φορά στο παρκέ ο Μάνος Παπαδημητρίου, ο οποίος δεν είχε παίξει δευτερόλεπτο ως τότε. Ο ηγέτης των POP69 άλλαξε πλήρως την εικόνα και συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε η ομάδα του με σερί 9-0 να προηγηθεί 48-45 (29’), ενώ μετά από ωραία συνεργασία με τον Στέφο, οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 54-47 (32’). 

Οι αξιόμαχοι Climaland, όμως, δεν το έβαλαν κάτω και με καλάθι του Υφαντή μείωσαν σε 54-56, ενώ είχαν την ευκαιρία ακόμα και να ισοφαρίσουν. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, όμως, έμειναν από δυνάμεις κι έδειχναν εξουθενωμένοι στο παρκέ. Οι αντίπαλοι τους το εκμεταλλεύτηκαν και κλείνοντας το ματς με επιμέρους 9-2 έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα. 

Player of the Game: Ο Δημοσθένης Στέφος ήταν ουσιαστικός κι «αθόρυβα» φρόντισε να προσφέρει πολλά στην ομάδα του. Συγκεκριμένα, μέτρησε 17 πόντους με 6/9 σουτ, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και μια σε ασίστ σε 24 λεπτά. 

Παίκτης «κλειδί» ο Μάνος Παπαδημητρίου, ο οποίος δεν έπαιξε δευτερόλεπτα στα πρώτα 26 λεπτά. Η παρουσία του, όμως, αποδείχθηκε καταλυτική, καθώς έδωσε αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες του, ενώ «κλείδωσε» τη νίκη με το τρίποντο που πέτυχε για το 63-54 (38’). Συνολικά, είχε 8 πόντους (3/4 σουτ), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ κι ένα κλέψιμο. 

Που κρίθηκε: Στην είσοδο του Μάνου Παπαδημητρίου στο παρκέ στα τελευταία 14 λεπτά, καθώς έδωσε άλλον «αέρα» στο παιχνίδι της ομάδας του, αλλά και στη διαφορά ενέργειας που υπήρχε ανάμεσα στις δύο ομάδες στο τελευταίο πεντάλεπτο.