Στο άνοιγμα της αυλαίας της 16ης στάσης της West Division 2 τα Maximia φιλοξένησαν το βράδυ της Πέμπτης στο Ίλιον τους Γέροντες και μετά από μια αρκετά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση πήραν μια σημαντική νίκη.

Οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη εκκίνηση και με τον Manero (6π) και τους Ζώϊνα, Καραλή (από 4) έβαλαν τη μπάλα στη ρακέτα. Οι αντίπαλοι τους απαντούσαν περιστασιακά με τους Αρχέλαο (4) και τον Γεροντίδη (3), με την πρώτη περίοδο να τελειώνει με double score (14-7).

Οι Γέροντες αντέδρασαν στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου και με 7-0 σερί ισορρόπησαν με τους Σχοινά (6), Τσιβούλα και Αναγνωστόπουλο (από 4) να συνδράμουν επαρκώς. Τα Μαχίμια ωστόσο κράτησαν το προβάδισμα με τον Μ. Νερομυλιώτη και το τρίποντο του Χρονόπουλου, με βραχεία κεφαλή (26-25) στο ημίχρονο.

Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε ένα γερό μπρα ντε φερ και μετά την ανάπαυλα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά μαχητικοί ( Αρχέλαος 7, Γεροντίδης και Σημιτζής από 3) όμως τα Μαχίμια με επιμέρους 7-2 και πρωταγωνιστές τους Καραλή (6), Βλάχο (5) και Π. Νερομυλιώτη (4) έφτασαν στο +6 (49-43) στο τριαντάλεπτο.

Το ντέρμπυ κράτησε σχεδόν ως το τέλος. Με το σκορ στο 51-49 οι παίκτες του Κρικέλη πραγματοποίησαν ένα 8-0 με τους Ζώϊνα και Manero (από 4π) φτάνοντας για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά. Τα Γερόντια ήταν άστοχα στο τέλος και παρότι πίεσαν το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Αρχέλαο (5π) στο τελικό 61-55 !

MVP με double double αναδέιχθηκε ο Μάνος Νερομυλιώτης. Είχε 16 πόντους, 19 ριμπάουντ και 2 μπλοκ. Καλύτερος των ηττημένων ήταν ο Γιάννης Αρχέλαος με 11 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 4 κλεψίματα και 2 λάθη.

Τον παίκτη κλειδί αποτέλεσε ο έτερος πύργος Δημήτρης Καραλής μετρώντας 10 πόντους, 13 ριμπάουντ και 2 λάθη.

Που κρίθηκε : Στην υπεροχή των νικητών στο ζωγραφιστό (55-34 ριμπάουντ)