Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της West Division 2 οι Sallas Mavericks φιλοξένησαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Ίλιον τη Basxetonia και ανεβάζοντας στροφές μετά το πρώτο δεκάλεπτο έφτασαν με άνεση στη νίκη που τους διατηρεί στην πέπτη θέση του ομίλου.

Οι ομάδες απέδωσαν πολύ καλά στην εκκίνηση. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με 7-0 και το διατήρησαν χάρη στους Σφήκα , Αρβανιτάκη (από 8π) και Χριστοδούλου (4). Οι αντίπαλοι τους ωστόσο ακολούθησαν από κοντά με τον Στρατηγόπουλο (9π) και τα τρίποντα των Εσφαχάνι και Βαρδαβά, με την πρώτη περίοδο να τελειώνει με 24-17.

Οι Mavs πάτησαν το γκάζι στη συνέχεια. Με τους Τσουκάτο (6), Λαλιώτη και Σφήκα (από 4π) αλλά κυρίως με την άμυνα τους (δέχτηκαν μόλις 3 πόντους) επιτέλεσαν ένα επιμέρους 14-3 και πήγαν στο ημίχρονο με το σκορ στο 38-20 !

Παρόμοια εικόνα είχαμε και μετά την ανάπαυλα. Η άμυνα των γηπεδούχων είχε τον πρώτο λόγο, καθώς επέτρεψαν μόλις 4 πόντους. Μπροστά τόσο ο Αρβανιτάκης με τα τρίποντα του όσο και ο Χριστοδούλου (από 6π έκαστος) φρόντισαν ώστε η διαφορά να απογειωθεί στο 52-24 στο τριαντάλεπτο.

Κατά την τελευταία περίοδο οι ομάδες έπαιξαν εντελώς ελεύθερο μπάσκετ. H Basxetonia βρήκε χώρους σκοράροντας με τον Μεγαγιάννη (10π), ενώ το ίδιο έκανε και ο Γλεντής (11π) από την άλλη πλευρά, μαζί με τους Κατσάμπη , Σφήκα (από 4) διαμορφώνοντας το ευρύ τελικό 76-44.

MVP με double double ήταν ο Αλέξανδρος Σφήκας. Είχε 16 πόντους, 13 ριμπάουντ, 7 ασσιτ, 4 κλεψίματα και ένα λάθος. Καλύτερος των ηττημένων ήταν ο Γιώργος Στρατηγόπουλος με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και ένα λάθος.

Τον παίκτη κλειδί αποτέλεσε ο Στέφανος Αρβανιτάκης. Μέτρησε 14 πόντους, 7 ριμπάουντ, 9 ασιστ, 3 κλεψίματα και 1 λάθος.

Που κρίθηκε : Οι νικητές υπερείχαν σε όλες τις γραμμές.