Για την 16η στροφή της South Division 2 η Tinder Bologna φιλοξένησε στο "Θ.Πούτος" το βράδυ της Κυριακής τους Pioneers με τους δεύτερους να έχουν περισσότερες λύσεις στην επίθεση και να παίρνουν όπως και στον πρώτο γύρο τη νίκη.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο ξεκίνημα. Το τανγκό ξεκίνησε από νωρίς με τους Δρίτσα (7) και Δεντάκη (5) να αποτελούν τους χορευτές των γηπεδούχων, ενώ  Ιφτιχάρ με πέντε, Χαραλαμπόπουλος με τέσσερις και Νυδριώτης & Χατζηιγνατίου (από 3) απαντούσαν για τους αντιπάλους τους , για το 14-15 των πρώτων δέκα λεπτών.

Οι Pioneers πήραν το πάνω χέρι στη συνέχεια χάρη στο τρίποντα του Χατζηιγνατίου (11π) και την αρωγή του Μανίνα (5), που απέναντι τους είχαν το one man show του Δρίτσα που με 15 πόντους και τρία τρίποντα κράτησε τους Μπολωνέζους κοντά στο σκορ (29-34) στου δρόμου τα μισά.

Το παιχνίδι ήταν κλειστό για ακόμα 8 λεπτά. Δεντάκης (6) και Γκέγκιος (4) ήταν παραγωγικοί για την Tinder. Στην αντίπερα όχθη ανέβασε την απόδοση του ο Πλακας έχοντας 10 πόντους και με τη συνεισφορά του Χαραλαμπόπουλου (6) οι "Πρωτοπόροι" έτρεξαν ένα επιμέρους 8-2 που τους πρόσφερε διψήφια διαφορά (43-54) στο τριαντάλεπτο.

Κατά την τελευταία περίοδο η Bologna ναι μεν ήθελε και επιχείρησε να ανατρέψει την κατάσταση με τον Δρίτσα (ακόμα 10 πόντοι) και τον Καρακίτσο (3) πλησιάζοντας ως τους έξι , αλλά τόσο ο Χαραλαμπόπουλος (6) όσο και οι Μανίνας (4) & Χατζηιγνατίου (3) δεν επέτρεψαν κάτι περισσότερο απ' αυτό. Η κόρνα της λήξης βρήκε τους Pioneers αγκαλιά με το ροζ φύλλο , με το τελικό 60-70.

MVP αναδείχθηκε με double figures ο Σωτήρης Χατζηιγνατίου. Eίχε 19 πόντους, 13 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος. Παίκτης κλειδί ήταν ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Για τους ηττημένους καλύτερος αλλά και πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν με double double ο Παναγιώτης Δρίτσας. Μέτρησε 34 πόντους (6/14 τρίποντα), 15 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 3 κλεψίματα και 5 λάθη.

Που κρίθηκε: Στην εμπειρία  των νικητών.