Οι Anubis BC επικράτησαν 71-61 των Tune Squad, για τη 17η αγωνιστική του North Group 1 στη Division 2. 

Οι «ασπρόμαυροι», με πρωταγωνιστές τα δύο «Λ» (βλ. Λιακόπουλος - Λυμπερόπουλος) πανηγύρισαν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους και τέταρτη στα τελευταία πέντε ματς, ανεβαίνοντας στο 12-5. Οι τυπικά γηπεδούχοι έχουν εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα και παλεύουν για το καλύτερο, ενόψει playoffs. Στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος δεν είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν οι Tune Squad, οι οποίοι έχασαν έδαφος, μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους. Με ρεκόρ 7-9 έμειναν μια νίκη πίσω από τους όγδοους Last Dancers. 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να κάνουν το παιχνίδι τους. Με τον Τσαντζαλή να δίνει λύσεις στην επίθεση, επέστρεψαν από το -6 (16-0 στο 8’) και προηγήθηκαν 23-21 (16’). Οι Anubis άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό και με πρωτοστάτες το δίδυμο Λιακόπουλος – Καραμπάσης «έτρεξαν» σερί 13-0, με το οποίο βρέθηκαν από το -2 (27-29) στο +11 (40-29).

Οι «ασπρόμαυροι» έδειχναν να έχουν φέρει το ματς εκεί που ήθελαν, ωστόσο υπολόγιζαν δίχως τον Τσαντζαλή. Ο τελευταίος ηγήθηκε της σπουδαίας προσπάθειας που έκαναν οι Tune Squad, οι οποίοι «ροκάνισαν» τη διαφορά, ισοφαρίζοντας τελικά σε 54-54 (32’)! Σε εκείνο το σημείο ανέβαλε δράση ο Λυμπερόπουλος, ο οποίος επί της ουσίας απέτρεψε το δραματικό φινάλε που έδειχνε αναπόφευκτο. Με έξι πόντους του συνέβαλε τα μέγιστα στο 10-0 των Anubis, οι οποίοι ξέφυγαν με 64-54, 3’37’’ πριν το τέλος. Αυτό ήταν και το καθοριστικό ξέσπασμα, καθώς οι Tune Squad ξέμειναν από δυνάμεις και απαντήσεις. 

Player of the Game: Ο Νίκος Λιακόπουλος έκανε και πάλι τρομερή δουλειά μέσα στο «ζωγραφιστό». Μέτρησε 19 πόντους με 8/12 δίποντα και 18 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 7 ήταν επιθετικά, ενώ πρόσθεσε 4 ασίστ. 

Παίκτης «κλειδί» ο Στάθης Λυμπερόπουλος, ο οποίος ήταν ο «εγκέφαλος» των Anubis. Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, ήταν κι ο σκόρερ τους, καθώς σημείωσε 30 πόντους με 13/25 σουτ, ενώ είχε ακόμα 11 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και μια ασίστ.

Που κρίθηκε: Στο γεγονός ότι οι Anubis βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν μετά το μέτριο ξεκίνημα τους και φυσικά στο 10-0 που έκαναν σε καθοριστικό σημείο. Από την άλλη, οι Tune Squad δεν βρήκαν τρόπο να περιορίσουν Λιακόπουλο και Λυμπερόπουλο.