Οι Last Dancers έκαμψαν την αντίσταση των Αιθέρων στην παράταση με 65-62 (59-59κ.α.), για τη 17η αγωνιστική του North Group 1 της Division 2. 

Οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που «χόρεψαν» τελευταίοι στο παρκέ και πανηγύρισαν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους. Με αυτό τον τρόπο ανέβηκαν στο 50% (8-8) κι έκαναν βήμα για την παρουσία τους στα playoffs. Από την άλλη, οι «γαλάζιοι» ηττήθηκαν σε δεύτερο διαδοχικό ματς στην παράταση και παραμένουν ουραγοί με ρεκόρ 4-14. 

Το «άναρχο» παιχνίδι των Αιθέρων μπέρδεψε σε σημαντικό βαθμό τους Last Dancers, οι οποίοι βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο +6 (25-19 στο 17’), με τον Παπάζογλου να κάνει εξαιρετική δουλειά.

Στην τρίτη περίοδο οι Last Dancers με ένα ξέσπασμα που «μεταφράστηκε» σε σερί 10-0 προηγήθηκαν 42-35 (26’), ενώ με το ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου βρέθηκαν για πρώτη φορά στο +10 (51-41). Το μομέντουμ δεν ήταν με το μέρος τους αλλά οι Αιθέρες δεν σταμάτησαν τη μάχη και αυξάνοντας την πίεση στην άμυνα βρήκαν πόντους στον αιφνιδιασμό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα επιμέρους 15-4, το οποίο τους έφερε στην πρωτοπορία (56-55 στο 37’). 

Το γκολ φάουλ του Παπάζογλου έκανε το 59-57, 1’12’’ για το τέλος της κανονικής διάρκειας, αλλά ο Σουσανίδης με το τρίτο διαδοχικό καλάθι του κράτησε όρθια την ομάδα του (βλ. 59-59). Στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα, ο Νικολετσόπουλος είχε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στους Αιθέρες, αλλά βρήκε σίδερο και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι τυπικά γηπεδούχοι αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι, με τον Κλαυδιανό να σημειώνει 2/2 βολές, 6.9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Οι «γαλάζιοι» είχαν δύο ευκαιρίες για να στείλουν το ματς σε δεύτερη παράταση, αλλά τόσο ο Νικολετσόπουλος, όσο κι ο Στάθης Τρύφος αστόχησαν έξω από τα 6μ75. 

Player of the Game: Ο Κώστας Σουσανίδης ήταν και πάλι ο «πύργος» που έκανε… ρουά ματ για τους Last Dancers. Μάλιστα, ήταν αυτός που κράτησε όρθια την ομάδα του στο τέλος της κανονικής διάρκειας, καθώς πέτυχε τους τελευταίους έξι πόντους της, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Συνολικά είχε 21 πόντους (10/15 δίποντα) και 20 ριμπάουντ! 

Παίκτης «κλειδί» ο Στέργιος Λυντέρης, ο οποίος έκανε τρομερή δουλειά και στις δύο άκρες του παρκέ. Επίσης, με… κρύο αίμα πέτυχε 2/2 βολές στο τέλος της παράτασης, αναγκάζοντας τους Αιθέρες να «ψάξουν» τρίποντο. Τελείωσε το ματς με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα. 

Που κρίθηκε: Στο γεγονός ότι ο Σουσανίδης δεν είχε αντίπαλο κι αυτό φάνηκε σε κρίσιμα σημεία, όπως στο τέλος της κανονικής διάρκειας. Επίσης, στην ψυχραιμία και το «καθαρό» μυαλό των Last Dancers, οι οποίοι όταν χρειάστηκε έπαιξαν και αποτελεσματική άμυνα.