To έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης χρειάστηκαν οι Freaks το βράδυ της Κυριακής στο νεό κλειστό του Κορυδαλλού όπου και φιλοξενήθηκαν από τους Vikings στο πλαίσιο της 17ης στροφής της South Division 2 ανατρέποντας διαφορά 14 πόντων !

Οι γηπεδούχοι μετά το αρχικό 6-7 άνοιξαν τα φτερά τους. Με όπλο την ευστοχία στο μακρινό σουτ με τους Μπεχράκη (8), Ζαχαράτο, Χαλκιαδάκη (από 3) αλλά και τον Κολιούση (4π) έτρεξαν ένα επιμέρους 14-3 φτάνοντας σε double score. Αγγελακόπουλος, Κουρέντζης (από 4π) και το τρίποντο του Φελεμέγκα μείωσαν ως το 20-12 της πρώτης περιόδου.

Οι Freaks επιχείρησαν να πλησιάσουν με τον Φελεμέγκα (5) να σκοράρει στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου. Οι σκανδιναβοί όμως δεν αστειεύονταν. Με νέα ομοβροντία από τα 6.75 με τους Χαλκιαδάκη, Στασαη και Ζαχαράτο έφτασαν σε διψήφια απόσταση στη μέση της διαδρομής (33-21) !

Μετά την ανάπαυλα τα τρίποντα του Μπεχράκη (6)  κράτησαν διψήφια την απόσταση των Vikings ωστόσο ο συναγερμός σήμανε στο στρατόπεδο των Freaks. Mε τον Αγγελακόπουλο (7π) και τον Χήρα (30 σε πρώτο ρόλο πέρασαν τη μπάλα στο ζωγραφιστό και μείωσαν ως το 43-39 στο τριαντάλεπτο.

Στην τέταρτη περίοδο το άγχος κυριάρχησε και στις δύο πλευρές. Το σύνολο του Κουλούρη με τον Κολιούση και τον Ζαχαράτο προηγήθηκε με 48-43 όμως έπαθε ένα μπλακ άουτ. Οι αντίπαλοι τους με τον Χήρα (4) και το τρίποντο του Φελεμέγκα ισοφάρισαν σε 48-48 δύο λεπτά λεπτά πριν τη λήξη. Το σκορ δεν άλλαξε καθώς αμφότερες οι ομάδες αστόχησαν σε διαδοχικές προσπάθειες κι έτσι οδηγήθηκαμε στην παράταση.

Εκεί ήρθε η ώρα του Μεγάλου. Με πέντε σερί πόντους, έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους που είχαν πιο πολλές δυνάμεις και με τις βολές του Αγγελακόπουλου σφράγισαν τη νίκη με το τελικό 51-55 !

MVP αναδείχθηκε με double double o Αχιλλέας Αγγελακόπουλος με 15 πόντους, 12 ριμπάουντ, 2 ασιστ κι ένα λάθος. Καλύτερος των ηττημένων ήταν επίσης με double figures ο Σταύρος Μπεχράκης. Είχε 15 πόντους, 17 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 1 κλέψιμο κι ένα λάθος.

Τον παίκτη κλειδί αποτέλεσε ο Γιάννης Φελεμέγκας που μέτρησε 14 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 3 κλεψίματα και 1 λάθος.

Που κρίθηκε : Στην εμπειρία και τα πιο ψηλά κορμιά των νικητών.