Με μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση η Σφεντόνα θριάμβευσε στο ντέρμπυ της ουράς του δεύτερου γκρουπ της North Division 2 επί των μόλις πέντε διαθέσιμων Itah Jazz το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 18ης στροφής.

Οι φιλοξενούμενοι φανέρωσαν από νωρίς τις προθέσεις τους. Εκκινώντας με 16-2 με τους Μπακαλέξη (10), Μητρόπουλο (7), Γκίνη (5) και Μπαρδούτσο (3) να σκοράρουν από μακριά άνοιξαν την άμυνα των αντιπάλων τους και παρά τις ενέργειες του σπανού (6) πήραν διψήφια διαφορά με 10-27 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να πλησιάσουν στη συνέχεια. Ο Σπανός είχε 10 πόντους, αλλά και οι Καλαντζής και Κόκκινος (από 4) βοήθησαν. Από την άλλη πλευρά η πολυφωνία ήταν το όπλο της Σφεντόνας (Μπακαλέξης 5, Μπαρδούτσος 4, Μητρόπουλος 3) που κράτησε τη διψήφια διαφορά , προηγούμενη με 32-45 στο ημίχρονο.

Μετά την ανάπαυλα η Σφεντόνα κυριάρχησε. Με τον Μητρόπουλο να δείχνει ασταμάτητος με 11 πόντους και δύο τρίποντα η απόσταση μεγάλωσε καθώς από την αντίπερα όχθη οι Jazz αντδρούσαν περιστασιακά με τους Κόκκινο και Δατσέρη (από 4π) με συνέπεια το 46-65 στο τριαντάλεπτο.

Η Σφεντόνα μετέτρεψε σε πάρτυ τα τελευταία λεπτά καθώς οι κουρασμένοι αντίπαλοι τους είχαν παραδώσει το πνεύμα τους. Έτσι κυρίως με τους Μπαρδούτσο (11) και Βαλτινό (7) έφτασαν στο θριαμβευτικό 53-94 !

Mvp : Ο αλάνθαστος Γιάννης Μπακαλέξης με double double και 25 πόντους, 14 ριμπάουντ, 5 ασιστ και 5 κλεψίματα. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Χρήστος Σπανός καταγράφοντας 22 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 4 κλεψίματα και 2 λάθη.

Παίκτης-Κλειδί:  ήταν ο Σεραφείμ Μητρόπουλος με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα και 2 μπλοκ.

Που κρίθηκε το ματς: τόσο στην ποσότητα του ρόστερ όσο και στο ρυθμό που έδωσαν οι νικητές μετά τα πρώτα είκοσι λεπτά.