Με το… δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο North Group 1 της Division 2 οι Cava Boys, οι οποίοι λύγισαν στην παράταση τους Anubis με 51-48 (41-41κ.α.).

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε, θα δούμε συγκλονιστικούς αγώνες από τις δύο ομάδες, οι οποίες μας προσέφεραν, στην πρεμιέρα τους, ένα συγκλονιστικό ματς. Το μενού είχε τα πάντα! Ανατροπές, παράταση, συγκλονιστικό φινάλε και νικητή, γιατί πολύ απλά στο μπάσκετ δεν υπάρχει ισοπαλία. 

Οι Cava Boys μπήκαν δυνατά στον αγώνα, «έχτισαν» από νωρίς διψήφια διαφορά και προηγήθηκαν με 21-7 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, δείχνοντας ότι θα έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη.  Οι Anubis, όμως, ανέβασαν την απόδοση τους και περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό τις επιθετικές επιλογές των αντιπάλων τους, ωστόσο η αδυναμία που είχαν στην επίθεση δεν τους επέτρεψε να μειώσουν στο πρώτο ημίχρονο (15-26).

Ο Λιακόπουλος (10 πόντοι στο πρώτο ημίχρονο) κράτησε όρθια την ομάδα του, μέχρι να βρεθεί μια σχετική συνέπεια στο σκοράρισμα, κάτι που έφερε και το μεγάλο comeback. Πρωτοστάτης σε αυτό ήταν ο Μιχαλόπουλος, ο οποίος με δέκα μαζεμένους πόντους έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι (29-38), για να πάρει τη σκυτάλη ο Σωτηρίου. Ο τελευταίος σημείωσε καθοριστικούς πόντους (βλ. 6) για να πλησιάσουν οι Anubis στο -3 (37-40), με τους Cava Boys να δείχνουν φανερά εκτός ρυθμού, λόγω και της κούρασης.

Ο Μιχαλόπουλος γύρισε… τούμπα το ματς με δύο καλάθια (το ένα μετά από επιθετικό ριμπάουντ), για το 41-40 υπέρ των Anubis στα 13 δευτερόλεπτα. Ο Δαβιδέλης πήγε στη γραμμή και με 1/2 βολές στα 9 δευτερόλεπτα έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο, καθώς τόσο ο ίδιος (υπό δύσκολες συνθήκες), όσο (νωρίτερα) ο Θωμάς Κασβίκης ήταν άστοχοι σε σουτ έξω από τα 6μ75.

Στην παράταση, ο Τζίκας ήταν καθοριστικός, καθώς ξεκίνησε με 7 σερί πόντους κι έθεσε τις βάσεις για την επικράτηση των Cava Boys, οι οποίοι ξέφυγαν με 50-46. Στο φινάλε, πάντως, οι Anubis είχαν τρεις ευκαιρίες να στείλουν το ματς σε νέο έξτρα πεντάλεπτο. Ο Δαβιδέλης είχε 1/2 βολές, αλλά στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα, τόσο ο Λιακόπουλος, όσο κι ο Θωμάς Κασβίκης (δις) δεν βρήκαν στόχο έξω από τα 6μ75.

Player of the Game: Ο Κασσιανός Τζίκας, ο οποίος με την εμπειρία του έκανε τη διαφορά στην παράταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι σημείωσε τους 7 από τους 10 πόντους της ομάδας του στο έξτρα πεντάλεπτο. Συνολικά, μέτρησε 16 πόντους με 6/10 δίποντα, 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ.  Από την άλλη, Νίκος Λιακόπουλος (15π., 13ριμπ.) και Αντώνης Μιχαλόπουλος (15π., 14ριμπ.) τελείωσαν τον αγώνα με νταμπλ νταμπλ.

Παίκτης «κλειδί» ο Γιάννης Τσιολάκης, ο οποίος έκανε σχεδόν τα πάντα στο παρκέ. Με την εμπειρία του κατάφερε να κοντρολάρει τον ρυθμό και να βοηθήσει την ομάδα του να διαχειριστεί την κούραση. Τελείωσε τον αγώνα με 5 πόντους, αλλά κυρίως με 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Που κρίθηκε: Στη σωστή διαχείριση που είχαν οι Cava Boys στα κρίσιμα σημεία, αλλά και στην αδυναμία των Anubis να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που είχαν στο ματς. Η εμπειρία των νικητών έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του ματς.