Με buzzer beater τρίποντο του Γιάννη Κακομανώλη, οι High Post νίκησαν στην παράταση τους Ionians με 62-60 (53-53κ.α.), στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο North Group 1 της Division 2.  Μόνο τα «παράταση» και «buzzer beater» από την παραπάνω πρόταση αρκούν για να αντιληφθεί κάποιος τι ματσάρα έγινε στο κλειστό του ΟΑΚΑ. 

Οι Ionians ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν με 12-4 (9’), αλλά ένα επιμέρους 10-2 των High Post έφερε το ματς στην ισοπαλία (14-14). Οι τυπικά γηπεδούχοι, μάλιστα, ανέβασαν την παραγωγικότητα τους στο δεύτερο δεκάλεπτο και με πρωτοστάτες τους Κακομανώλη κι Ηρειώτη πήραν το προβάδισμα (25-20). 

Οι High Post διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου (βλ. 33-29 στο 23’). Σε εκείνο το σημείο οι Ionians άρχισαν να βλέπουν το καλάθι σαν βαρέλι και σημείωσαν τέσσερα διαδοχικά τρίποντα! Το συνολικό σερί τους, έφτασε στο 14-0 κι από το -4 βρέθηκαν +10 (43-33), οι High Post απάντησαν με 5 αναπάντητους πόντους, αλλά ο Μαρούλης με τρίποντο έκανε το 46-38 (31’).

Οι τυπικά γηπεδούχοι δεν έχασαν την ψυχραιμία τους κι άρχισαν να «ροκανίζουν» τη διαφορά στην τελευταία περίοδο. Μετά από 2/2 βολές του Γλύκα και συνολικό επιμέρους σκορ 13-4, πέρασαν μπροστά με 51-50, στα 52 δευτερόλεπτα. Η πρωτοπορία άλλαξε άλλες δυο φορές χέρια, μέχρι ο Μαρούλης να σημείωσε 1/2 βολές για το 53-53, στα 22 δευτερόλεπτα.  Στην τελευταία επίθεση ο Μαντάκος ήταν άστοχος για τους High Post κι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, το σκηνικό δεν άλλαξε με την πρωτοπορία να αλλάζει διαρκώς χέρια και το... γκρανγκινιολικό φινάλε ήταν αναπόφευκτό! 

Ο Μαρούλης με μια μαγική πάσα, βρήκε τον Παππά για το 60-59, για τους Ionians, οι οποίοι έδειχναν να «αγκαλιάζουν» τη νίκη! Στο μπάσκετ, όμως, ποτέ μην λες ποτέ, ειδικά όταν απομένουν 3 δευτερόλεπτα. Οι High Post κάλεσαν τάιμ άουτ και μετέφεραν την τελευταία επίθεση στο αντίπαλο μισό, εκεί ο Παπακαλοδούκας βρήκε τον Κακομανώλη, ο οποίος με τρίποντο από τη γωνία, πάνω από το απλωμένο χέρι του Παππά, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του!  

Player of the Game: Ο Γιάννης Κακομανώλης ήταν ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ! Τελείωσε το ματς με 27 πόντους και 14 ριμπάουντ, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έβαλε το buzzer beater τρίποντο στην εκπνοή, δίνοντας τη νίκη στους High Post.  Από την άλλη, ο Αλέξανδρος Μαρούλης είχε 32 πόντους και 8 ριμπάουντ και παραλίγο η μια από τις δύο ασίστ του να αποδειχθεί καταλυτική για την έκβαση του ματς.

Παίκτης «κλειδί» ο Δημήτρης Μαντάκος, ο οποίος έχασε μεν το σουτ στο τέλος της κανονικής διάρκειας, αλλά δεν παύει είχε καθοριστική συμβολή. Σημείωσε κρίσιμους πόντους, όπως το 53-52 και το 59-58, έχοντας συνολικά 13, συν 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Που κρίθηκε: Δεν είναι θέσφατο ένα «κλειστό» ματς να κρίνεται πάντα στο τελευταίο σουτ, αλλά σε αυτή την περίπτωση το buzzer beater τρίποντο του Κακομανώλη έκρινε τα πάντα στην αναμέτρηση.