Οι Fatherland Havaliers επικράτησαν 64-44 των Gin Supertonics, για την 20η αγωνιστική του North Group 2 της Division 2. 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν την 11η νίκη τους στα τελευταία 12 ματς και παράλληλα κάλυψαν με άνεση το -5 της ήττας στον πρώτο γύρο. Γενικότερα, πραγματοποίησαν μια άκρως πειστική εμφάνιση, δείχνοντας ότι η ήττα από τους People Café ήταν μια κακή παρένθεση.

Οι Fatherland Havaliers ανέβηκαν στο 13-7, ρίχνοντας στο 12-8 τους Gin Supertonics, οι οποίοι εμφανίστηκαν επηρεασμένοι από τις απουσίες. Η αρχή λένε είναι το ήμισυ του παντός και το ξεκίνημα για τους τυπικά γηπεδούχους δεν ήταν καθόλου καλό, καθώς έμειναν για σχεδόν 4 λεπτά δίχως πόντο. Οι Fatherland Havaliers επέβαλαν τον ρυθμό τους και στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ήταν ήδη στο +15 (20-5).

Οι Gin Supertonics με πρωτοστάτη τον Πολύζο, δεν εγκατέλειψαν τη μάχη, αλλά δεν μπόρεσαν να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους 9 πόντους (25-34 στο 25’). Οι «Havs» είχαν περισσότερες λύσεις και χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρουν ιδιαίτερα αύξησαν τη διαφορά, η οποία έφτασε στο +20 (52-32 στο 32’) «καθαρίζοντας» έτσι την υπόθεση νίκη.

Player of the Game: Ο Θοδωρής Αποσκίτης πήρε από το… χεράκι την ομάδα του και την οδήγησε σε μια άνετη επικράτηση. Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει έγραψε εντυπωσιακούς αριθμούς, καθώς τελείωσε το ματς με 22 πόντους (9/13 σουτ), 7 ασίστ, 6 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και μόλις ένα λάθος σε 33 λεπτά! 

Παίκτης «κλειδί» ο Νίκος Γάκης, ο οποίος ήταν η... ήρεμη δύναμη στο μέσα στο «ζωγραφιστό» κι είχε τη δική του σημαντική συμβολή στην «εύκολη» νίκη. Μέτρησε 14 πόντους με 7/11 δίποντα, 9 ριμπάουντ, δύο τάπες, μια ασίστ κι ένα κλέψιμο.

Που κρίθηκε: Στην ανωτερότητα και τις περισσότερες λύσεις των Fatherland Havaliers, οι οποίοι επέβαλαν τον ρυθμό τους από την αρχή κι ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν.