Με αντεπίθεση στα τελευταία δέκα λεπτά οι Spartans πήραν το ροζ φύλλο το βράδυ της Κυριακής όταν στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της South Division 2 υποδέχθηκαν στο νέο κλειστό του Κορυδαλλού τους Cool Dynamic και πλέον βρίσκονται στην τέταρτη θέση του ομίλου.

Αρχικά οι ομάδες μπήκαν μουδιασμένα στο παρκέ και σκόραραν με δυσκολία. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που με τα τρίποντα από τους Σαράντο και Μπουλούμπαση και τον Πατρικαρέα (4) ξεκλείδωσαν την αντίπαλη άμυνα. Για τους αντιπάλους τους ο Μιχαλακάκος είχε ένα τρίποντο και ο κουσούλης ένα καλάθι με το σκορ να είναι στο 5-10 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Παρόμοια εικόνα είχαμε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Cool διατήρησαν τον έλεγχο της κατάστασης καθώς μπήκαν στην εξίσωση τόσο ο Μαυράκης (5) όσο και ο δυναμικός Αγγούριας (4). Από την άλλη πλευρά τα ποσταρίσματα του Μιχαλακάκου (4) και οι Κολιός και Ασημίδης (από 3π) μείωσαν την απόσταση με το ημίχρονο να κλείνει στο 16-21.

Μετά την ανάπαυλα οι ομάδες ανέβασαν αμφότερες στροφές. Αρχικά οι γηπεδούχοι με 7-0 σερί με τον Κουσούλη (7) να βομβαρδίζει ισοφάρισαν, όμως οι Cool Dynamic είδαν τον Ράπτη να πετυχαίνει 9 σερί πόντους φτάνοτνας στο +7. Ο Μιχαλακάκος (7) και το τρίποντο του Ασημίδη κατέβασαν τη διαφορά στο 33-37 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Στα τελευταία δέκα λεπτά οι Σπαρτιάτες ανέβασαν στροφές σε άμυνα κι επίθεση. Με επιμέρους 10-2 και καθώς συμμετείχαν όλοι στο μπροστά μέρος του γηπέδου (Μιχαλακάκος, Κολιός, Κουσούλης και Ρήγος από ένα καλάθι) προσπέρασαν με 43-39 ! Ο Ράπτης μείωσε στον πόντο για να έρθει ο Σκυλίδης με βόμβα τριών πόντων στα 8.2" να καθαρίσει τη μπουγάδα γράφοντας το τελικό 46-42 !

MVP αναδείχθηκε ο Νικόλας Ασημίδης. Είχε 6 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 ασιστ κι ένα κλέψιμο. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Δημήτρης Αγγούριας που μέτρησε 6 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3 ασιστ και 2 κλεψίματα. 

Παίκτης κλειδί ήταν με double double ο Θοδωρής Μιχαλακάκος με 15 πόντους, 10 ριμπάουντ και 2 λάθη.

Που κρίθηκε : Στο φίνις των νικητών και το τρίποντο του Σκυλίδη.