Σε εξ αναβολής αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής οι Fatherland Havaliers υποδέχτηκαν το βράδυ της Παρασκευής τους Tesseract για το δεύτερο γκρουπ της North Division 2 και μαρσάροντας στο δεύτερο ημίχρονο με μπροστάρη τον Αποσκίτη έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο το 2023 !

Οι ομάδες μπήκαν επιφυλακτικά στο παρκέ χωρίς μεγάλη επιτυχία στις επιθέσεις τους . Ο Βασιλάκος είχε τέσσερις πόντους για τους γηπεδούχους με τον Αγιοβλασίτη να τον μιμείται από την άλλη πλευρά για το 10-8 των πρώτων δέκα λεπτών.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν ως το +6 στη συνέχεια χάρη στις ενέργειες των Διαθεσόπουλου (8), Αγιοβλασίτη (5) και Ψωμά (4) όμως οι Fatherland αντέδρασαν και με 9 σερί πόντους του Αποσκίτη προσπέρασαν με 28-25 στου δρόμου τα μισά.

Μετά την ανάπαυλα άλλαξε το μομεντουμ. Το συγκρότημα του Κάββουρα με το δίδυμο Αποσκίτη (9) και Βασιλάκου (6) να ζωγραφίζει εντός των γραμμών και με σιδερένια άμυνας που δέχτηκε μόλις επτά πόντους ( Αγιοβλασίτης 4, Μακρής 3) πήγε σε διψήφια διαφορά (43-32) στο τριαντάλεπτο.

Στην τελική ευθεία οι Havs ήταν σταθερά σε αποστάσεις πέραν των 15 πόντων χάρη στους Βασιλάκο (8) και Χ. Κάββουρα (6). Παρά τα τρίποντα του Διαθεσόπουλου (8) από την αντίπερα όχθη οι Fatherland Havaliers δεν ξανακοίταξαν πίσω και έφτασαν στο ροζ φύλλο με το τελικό 63-44 !

Mvp όποιος άλλος από τον Θοδωρή Αποσκίτη ; Είχε 20 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη. Άξιος συμπαραστάτης και παίκτης κλειδί αναδείχθηκε ο Δημήτρης Βασιλάκος με 20 πόντους , 2 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 1 κλέψιμο και 5 λάθη.

Από τους Tesseract ξεχώρισε με double double ο Γιάννης Αγιοβλασίτης έχοντας 15 πόντους, 14 ριμπάουντ 2 κλεψίματα και 3 λάθη.

Που κρίθηκε : Στον ασυγκράτητο Αποσκίτη και την απόδοση των νικητών στο δεύτερο μέρος.