Οι Shakers σιγά σιγά δείχνουν να στρώνουν και να βρίσκουν τα… χέρια τους από όλες τις αποστάσεις και απέναντι στους Vikings «ξεμπούκωσαν» με 60 πόντους και καλές άμυνες που έφεραν μεγάλη διαφορά στην πρώτη νίκη τους στον Νότιο όμιλο της Division2, αφού οι αντίπαλοί τους δυσκολεύτηκαν πολύ ειδικά στην επίθεση.

 

Η συγκέντρωση των «Σέικερς» ήταν αυτή που χρειαζόταν για να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα, με τους Κάτσα, Γρίβα, Χαράτση να τους δίνουν ένα +9 στο δεκάλεπτο (7-16), ενώ οι βοήθειες των Τσιακτάνη, Παππά και Κοκκαλά στη δεύτερη περίοδο έφεραν το παιχνίδι εκεί που το ήθελαν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου (13-31), έχοντας από πλευράς Βίκινγκς τα αδέλφια Λιάκου και τους Χαλκιαδάκη, Σαλίβερο, Στασαή να προσπαθούν να κρατήσουν τη διαφορά κοντά, χωρίς να το καταφέρουν όσο περίμεναν.

 

Εκεί που οι Los Angeles Shakers ξέφυγαν, ήταν στο τρίτο δεκάλεπτο, διότι παρέμειναν ήρεμοι και εύστοχοι, σε αντίθεση με τους τυπικά γηπεδούχους που πέτυχαν μόλις 2 πόντους σε εκείνο το διάστημα (15-42 στο 30’), ενώ οι χαλαρές άμυνες στο τέταρτο δεκάλεπτο έκαναν τα πράγματα πιο εύκολα για την ομάδα του Γρίβα, που με το 23-60 πανηγύρισε την πρώτη νίκη στη σεζόν.

 

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Σπύρος Κάτσας με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ από τους Βίκινγκς ξεχώρισε ο Βασίλης Λιάκος με 7 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

 

Το ματς κρίθηκε στην απόλυτη συγκέντρωση των Σέικερς, που δεν άφησαν ανοιχτούς χώρους στην άμυνα και δεν απειλήθηκαν καθόλου μετά τη δεύτερη περίοδο, αφού και στην επίθεση ήταν αποτελεσματικοί για να «καθαρίσουν» από νωρίς.