Παρόλο που αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες, οι Αιθέρες ήταν πιο ψύχραιμοι στα τελευταία λεπτά και επικράτησαν των High Post με 54-50. 

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ χωρίς καμία να μπορεί να ξεφύγει. Οι Αιθέρες ήταν στα σημεία καλύτεροι και προηγήθηκαν με 13-9, με τον Νικολετσόπουλο να έχει 5 πόντους και τον Παντελάκη 4. Για τους High Post, 4 πόντους είχε ο Μαντάκος και 3 ο Γλύκας.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοση τους και να καταφέρνουν να προηγηθούν. Ο Κακομανώλης, είχε 9 πόντους και ήταν τρομερός σε άμυνα και επίθεση, με την ομάδα του να κλείνει το ημίχρονο στο συν 5, 28-23. Για τους Αιθέρες, 6 έβαλε ο Νικολετσόπουλος. 

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο με τους High Post να κρατούν το προβάδισμα τους. Το δίδυμο Κακομανώλη – Γλύκα οργίαζε και οι γηπεδούχοι αύξησαν την διαφορά τους στους 7, 43-36 στο 30’. Για τους φιλοξενούμενους, Νικολετσόπουλος, Παντελάκης και Τρύφος σκόραραν. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι άλλαξε ριζικά. Οι Αιθέρες ήταν αποτελεσματικοί, έβγαλαν ενέργεια και πάθος. Με το Νικολετσόπουλο να κάνει όργια και να σταματά στους 26, έτρεξαν ένα επιμέρους 18-7 σερί και πήραν μία σημαντική νίκη με 54-50. Για τους High Post, ο Κακομανώλης σταμάτησε στους 21 πόντους. 

MVP: Ο Μιχάλης Τρυφός είχε 13 πόντους (1/1 βολές, 6/17 δίποντα), 16 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα και 1 λάθος. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γιάννης Κακομανώλης με 21 πόντους, 13 ριμπάουντ, 3 τάπες και 3 λάθη. 

Παίκτης Κλειδί: Ο Νίκος Νικολετσόπουλος με 26 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος.

Που κρίθηκε: Στην τελευταία περίοδο όπου οι Αιθέρες έκαναν ένα τρομερό 18-7!