Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου Division (north 2ο group), οι Fatherland Havaliers αναμετρήθηκαν με τον Μορφέα. Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο γιατί, ενώ εξελίχθητε σε ντέρμπι ο Μορφέας ήταν τρομερός στο 1ο δεκάλεπτο. Για τον λόγο αυτό πήρε και την νίκη με σκορ 54-62 απέναντι στους Havs!

Μια διαφορά 7 πόντων δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι στο 1ο δεκάλεπτο. Ο Μορφέας με όμορφο μπάσκετ κατάφερε να επιβάλλει τον γρήγορο και άναρχο ρυθμό του. 9-16 ήταν το επιμέρους σκορ με τους Havs να έχουν θέμα συγκέντρωσης. Για τους γηπεδούχους 5 πόντους πέτυχε ο Ζαφειρόπουλος. 7 είχε Λιουδάκης και 4 ο Ν. Κρεούζης για τον Μορφέα.

Ισορροπημένο ήταν το 2ο δεκάλεπτο. Οι Havaliers βρήκαν ρυθμό και ξεπέρασαν τον αρχικό μούδιασμα. 17-18 ήταν το επιμέρους σκορ με την διαφορά να φτάνει τους 8 πόντους υπέρ του θεού των ονείρων. Για τους Havs κουπί τράβηξε ο Ζαφειρόπουλος με 6 πόντους. Αγγελόπουλος και Αποσκίτης είχαν από 4 έκαστος. 10 είχε ο τρομερό Φίλος για τους προπορευόμενους.

Στο 3ο δεκάλεπτο η κούραση άρχισε να κάνει την εμφάνισή της. Οι 2 ομάδες έριξαν τον ρυθμό τους και πήγαν σε πιο σετ παιχνίδι. Παράλληλα ήταν και άστοχες κάτι που φάνηκε και από το σκορ της περιόδου (9-8). Η διαφορά έπεσε κατά 1 πόντο, στους 7! Για τους Havs 6 είχε ο πάντα αποδοτικός Αποσκίτης. 4 είχε ο Σ. Κρεούζης για τον Μορφέα.

Οι 2 ομάδες έδωσαν μια πολύ ωραία παράσταση στην 4η περίοδο. Είδαμε ωραίες φάσεις, σκληρές άμυνες και πολύ πάθος. 19-20 ήταν το επιμέρους σκορ με τον Μορφέα να μην λυγίζει από την πίεση των Havs και να παίρνει έτσι μια σπουδαία νίκη. 54-62 ήταν το τελικό σκορ. Για τους νικητές 2 τρίποντα έβαλε ο Ν. Κρεούζης και 5 πόντους ο Λιουδάκης.7 είχε για τους ηττημένους ο Αποσκίτης.

Mvp του αγώνα ήταν ο Σ. Φίλος με 13 πόντους, 17 ριμπάουντ (14-3), 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 1 λάθος σε 40 λεπτά αγώνα. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Α. Ζαφειρόπουλος με 14 πόντους, 15 ριμπάουντ (9-6), 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη σε 36 λεπτά αγώνα!

Key player: Ο παίχτης-κλειδί ήταν ο Ν. Κρεούζης με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ (5-1), 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 40 λεπτά συμμετοχής!

Το παιχνίδι κρίθηκε εν τέλει από το τρομερό 1ο δεκάλεπτο του Μορφέα!