Οι Tesseract ήταν πιο ουσιαστικοί και συγκεντρωμένοι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και επικράτησαν τον Halligators με 62-54 στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Αρκετά ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Οι Tesseract ήταν στα… σημεία καλύτεροι και προηγήθηκαν με 19-14. 6 πόντους έβαλε ο Αγιοβλαστίτης και 5 ο Διαθεσόπουλος. Για τους γηπεδούχους, 7 έβαλε ο Σακελλαράκης, ενώ 5 πρόσθεσε ο Αθανασιάδης. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Tesseract συνέχισαν να είναι εντυπωσιακοί και να έχουν το πάνω χέρι στον αγώνα. Στην εξίσωση του ματς μπήκαν οι Βουδούρης και Γεωργακόπουλος που έβαλαν 7 και 5 πόντους αντίστοιχα. Για τους Halligators 5 έβαλε ο Ζερδές. 

Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά παρέμεινε σε διψήφια τιμή. Οι Tesseract με τον Γεωργακόπουλο να βάζει 7 πόντους και τον Μακρή 3, προηγήθηκε με 12 πόντους, 48-36 στο 30’. Για τους γηπεδούχους, 7 πόντους σημείωσε ο Γιαννέλος, που έπαιζε κυριολεκτικά μόνος στην επίθεση. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Tesseract διαχειρίστηκαν άψογα την πίεση που τους ασκούσαν οι Halligators. Mε σκεπτόμενο μπάσκετ και με ρεσιτάλ στην άμυνα, οι τυπικά φιλοξενούμενοι κράτησαν τα ηνία και πήραν τελικά μία σημαντική νίκη με 62-54. 

MVP: Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Μάρκος Γεωργακόπουλος που σταμάτησε στους 19 πόντους (3/5 βολές, 5/7 δίποντα, 2/7 τρίποντα), μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ, έκλεψε 1 φορά την μπάλα, έκανε 2 τάπες και 3 λάθη. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Κώστας Αθανασιάδης που είχε 11 πόντους, 6 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 3 κλεψίματα αλλά και 5 λάθη. 

Παίκτης Κλειδί: Ο Γιάννης Αγιοβλασίτης ήταν εξαιρετικός με 12 πόντους, 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 3 λάθη. 

Που κρίθηκε: Στην ψυχραιμία που έδειξαν οι Tesseract σε καίρια σημεία της αναμέτρησης.