Βασισμένοι στη “Metal” φιλοσοφία του κόουτς Δημήτρη Τσικρικά, οι Baskethoopers έπαιξαν καλύτερη άμυνα, ήταν όσο συγκεντρωμένοι χρειαζόταν στην επίθεση και πήραν την δεύτερη νίκη τους στον Νότιο όμιλο της Division 2 (2-2), απέναντι στους Vikings που δεν ήταν τόσο πολύ… Vikings, κόλλησαν επιθετικά στο τέταρτο δεκάλεπτο και έμειναν στο 1-3.

Το ξεκίνημα φάνηκε πολύ ευοίωνο για τους Hoopers (5-0 στο 2’), με τον Σεράφη να βάζει 5 δικούς του πόντους, όμως οι Στέλιος Λιάκος και Μπεχράκης γύρισαν το σκορ στο δεκάλεπτο για τους Βίκινγκς (6-7) και σε όλο το υπόλοιπο ματς οι ομάδες ήταν στο καλάθι, με το ημίχρονο να κλείνει στο 19-21 από τα σουτ των Ζαχαράτου, Μπεχράκη για τους «μπλε» και αυτά των Σεράφη, Τσικρικά και Σχοινοπλοκάκη για τους «πορτοκαλομώβ» (όχι και τόσο «μέταλ» τα χρώματα, τώρα που το συζητάμε).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ρυθμός παρέμεινε καλός και οι Σεράφης – Μπεχράκης συνέχισαν να πρωταγωνιστούν για τους δύο αντιπάλους, με το 30ο λεπτό να ολοκληρώνεται στο 35-36 και τις άμυνες να… ζορίζουν στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου δεν μπήκαν μεν πολλοί πόντοι, αλλά είδαμε δυνατά μαρκαρίσματα και τους Baskethoopers να είναι πιο ψύχραιμοι στα τελειώματα, αφήνοντας τους Βίκινγκς μόλις με 4 πόντους σε εκείνο το διάστημα, κάτι που πληρώθηκε στο φινάλε και οι Χούπερς βγήκαν νικητές στη μονομαχία (45-40).

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Ανδρέας Σεράφης με 17 πόντους, 12 ριμπαόυντ και 2 ασίστ, ενώ από τους Βίκινγκς ξεχώρισε ο Σταύρος Μπεχράκης με 16 πόντους, 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Παίκτες – κλειδιά για τους Χούπερς ήταν ο Μιχάλης Σχοινοπλοκάκης, που πέτυχε 3 κρίσιμα τρίποντα, έχοντας συνολικά 11 πόντους, αλλά και ο Δημήτρης Καπέτης που μάζεψε πολλά ριμπάουντ (13) και έδωσε πολλά με την ενέργειά του στις ρακέτες, προσθέτοντας επίσης 3 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Το ματς κρίθηκε στην δυνατή άμυνα των Hoopers στο τέταρτο δεκάλεπτο και στο ασταμάτητο τρέξιμο που έριξαν όσοι μπήκαν στο παρκέ για την ομάδα του Τσικρικά.