Πρώτη νίκη για την Basxetonia στη σεζόν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής όταν το απόγευμα του Σαββάτου υποδέχθηκε τους Sallas Mavericks και με τον Στρατηγόπουλο να αναδεικνύεται σε ηγετική μορφή !

Αρχικά το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο πηγαίνοντας σε αργό τέμπο. Οι γηπεδούχοι είδαν τον Στρατηγόπουλο να βάζει 9 πόντους και τον Λόζο τέσσερις, με τους αντιπάλους τους να προσπαθούν να ακολουθήσουν χάρη στα τρίποντα του Αρβανιτάκη (6π), για το 15-12 των πρώτων δέκα λεπτών.

Παρόμοιο μοτίβο είχε και η δεύτερη περίοδος. Οι κιτρινόμαυροι με το δίδυμο Λόζου και Στρατηγόπουλου να τραβά το κουπί στην επίθεση (από πέντε πόντους έκαστος) κράτησε το προβάδισμα απέναντι στους κανονιοβολισμούς του Αρβανιτάκη (9π), κλείνωντας το πρώτο μέρος στο 30-27.

Η παρέα του Βαρδαβά "κράτησε" στην άμυνα και μετά την ανάπαυλα. Ο Στρατηγόπουλος έκαεν τη δουλειά του με 7 πόντους παρέα με τον Λόζο (3), ενώ για τους Mavs Γλεντής με τέσσερις και το τρίποντο του Τσουκάτου τους έφεραν στο καλάθι (40-38) στο τριαντάλεπτο.

Στα τελευταία δέκα λεπτά οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές. Στο συνήθες ντούετο Στρατηγόπουλου (8) και Λόζου (5) προστέθηκε και ο πρόεδρος Βαρδαβάς (4) που με το τριποντάκι του έδωσε την απαραίτητη ανάσα , καθώς οι Mavericks είχαν προσεγγίσει με τον Σφήκα (6). Η κόρνα της λήξης βρήκε τη Basxetonia να πανηγυρίζει δίκαια το τελικό 57 -52 1

Mvp με double double ποιός άλλος από τον Γιώργο Στρατηγόπουλο ; Είχε 29 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη. Παίκτης κλειδί ήταν ο Γιώργος Λόζος καταγράφοντας 17 πόντους, 2 ριμπάουντ & 1 λάθος.

Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο bomber Στέφανος Αρβανιτάκης με double double και 17 πόντους,12 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Που κρίθηκε :  Οι νικητές έπαιξαν έξυπνα στην άμυνα και με αποφασιστηκόττηα διαχειρίστηκαν πολύ καλά τις κρίσιμες λεπτομέρειες !