Σε εξ αναβολής παιχνίδι της πέμπτης στροφής της South Division 2 οι Pioneers υποδέχτηκαν την Tinder Bologna στο νέο κλειστό του Κορυδαλλού το βράδυ της Δευτέρας και ξεκίνησαν με ροζ φύλλο το 2024 μετά από δυνατή μάχη που κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Το παιχνίδι ήταν ένα αδυσώπητο ντέρμπι για πάνω από τριάντα λεπτά. Το τανγκό ξεκίνησε από νωρίς με τους Μανίνα (7) και Χατζηιγνατίου (6) να αποτελούν τους χορευτές των γηπεδούχων, ενώ Πέρδικας με έξι και Πάσχος με πέντε αποτέλεσαν το χορευτικό ζευγάρι των αντιπάλων τους , για το 17-15 των πρώτων δέκα λεπτών.

Μαζί με τον σταθερό Χατζηιγνατίου (7) , ο Χαραλαμπόπουλος μπήκε στην εξίσωση των σκόρερ με πέντε πόντους για τους Pioneers, που παρά τις προσπάθειες των Πάσχου (4), Γκέγκιου, Μαρινάκη, Πέρδικα και Μυριτζή ( όλοι τους από δύο πόντους) από την αντίπερα όχθη, διατήρησαν το προβάδισμα με 33-28 στη μέση της διαδρομής.

Ο Μανίνας επανήλθε με 5 πόντους για τους "Πρωτοπόρους" μετά την ανάπαυλα, όμως ο οίστρος του Πάσχου που σημειωσε οκτώ έφερε τις ομάδες ισόπαλες με 42-42 στο κλείσιμο της τρίτης περιόδου.

Κι ενώ περίμεναμε το ντέρμπι να κρατήσει ως το τέλος, το σκηνικό άλλαξε στην τελική ευθεία. Η βενζίνη στο ρεζερβουάρ των Μπολωνέζων στέρεψε με αποτέλεσμα να πετύχουν μόλις 4 πόντους (Αρουχ 2). Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι σαφώς πιο έμπειροι Pioneers, που με τον Μανίνα κύριο εκφραστή (5) και τους Γαρυφάλλου, Χατζηιγνατίου και Χαραλαμπόπουλο (από 3) επικράτησαν με 56-46 ! 

MVP αναδείχθηκε ο Γιάννης Μανίνας με double double και 17 πόντους, 15 ριμπάουντ,2 ασίστ και 6 λάθη. Παίκτης κλειδί και πρώτος σκόρερ ήταν ο Σωτήρης Χατζηιγνατίου με 18 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Για τους ηττημένους καλύτερος ήταν ο Νίκος Πάσχος με 18 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 7 κλεψίματα και ένα λάθος.

Που κρίθηκε: Στην εμπειρία και το καλύτερο φίνις των νικητών.