Οι Ionians επικράτησαν 60-39 των Climaland BC, για την 6η αγωνιστική του North Group 2 στην Division 2 και συνέχισαν το εντυπωσιακό σερί τους. 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν ξεκινήσει το πρωτάθλημα με ήττα από τους High Post, με buzzer beater στην παράταση. Έκτοτε, πηγαίνουν με το πόδι πατημένο στο γκάζι, μετρώντας, πλέον, πέντε σερί νίκες. Από την άλλη πλευρά, οι Climaland ακολουθούν ακριβώς αντίθετη διαδρομή, καθώς ξεκίνησαν με νίκη επί των Anubis, αλλά πλέον τρέχουν αρνητικό σερί πέντε αγώνων. 

Οι Ionians μπήκαν στο ματς με 8-0, ενώ μέχρι τα μισά της πρώτης περιόδου είχαν ήδη εξασφαλίσει διψήφια διαφορά (14-2 στο 5’), αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση.  Οι Climaland έκαναν επιμέρους 18-4 και με τρίποντο του Τερζή, πέρασαν μπροστά με 20-18 (18’), με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο για κάποια λεπτά.  

Ένα νέο ξέσπασμα τους Ionians τους επέτρεψε να πάνε στην τέταρτη περίοδο, έχοντας προβάδισμα 8 πόντων (38-30). Στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέλαβε δράση ο Παναγιώτης Κόντος, ο οποίος με δύο τρίποντο, συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε η ομάδα να ξεφύγει με 17 πόντους (48-31 στο 36’).

Από το -17 δεν υπήρχε… γυρισμός για τους Climaland, οι οποίοι δεν ήταν συνεπείς στην επίθεση, ενώ από ένα σημείο κι έπειτα έπρεπε να διαχειριστούν και τη φυσιολογική απογοήτευση. Κάπως έτσι η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +23 (60-37 στο 38’), για τους νικητές. 

Player of the Game: Ο Παναγιώτης Κόντος, ο οποίος με τα τρίποντα του «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του. Ήταν αυτός που ανέλαβε δράση, όταν η μπάλα «έκαιγε», σημειώνοντας 11 πόντους στην τέταρτη περίοδο. Συνολικά, μέτρησε 20 πόντους με 4/6 τρίποντα, 4/6 βολές(!), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ κι ένα κλέψιμο. 

Παίκτης «κλειδί» ήταν ο Αλέξανδρος Μαρούλης. Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές στο παρκέ, για τους Ionians! Οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους, καθώς τελείωσε το ματς με 14 πόντους, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 τάπες κι ένα κλέψιμο.

Που κρίθηκε: Στο γεγονός ότι οι Ionians είχαν μεγαλύτερη συνέπεια στο παιχνίδι τους κι έβαλαν όλα τα «μεγάλα» σουτ που χρειάζονταν. Από την άλλη, οι Climaland δεν είχαν σταθερότητα και με 1/16 τρίποντα δεν θα μπορούσαν να περιμένουν πολλά περισσότερα από το ματς.