Τη μέση του πρώτου γύρου της East Division 2 περίμενε ο Μπυρακλής για να πανηγυρίσει την παρθενική του επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου στη Γλυφάδα απέναντι στους Τσακορούκουνες !

Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν καλύτερα στο παρκέ και με τα τρίποντα των Κουλέντη (5) και Αρτινού (3) προηγήθηκαν με 4-10 ωστόσο οι αντίπαλοι τους ανέκαμψαν με σερί 9-0 και χάρη στους Μπελεσιώτη (6), Καλογιάννη (4) και Καρρά (3) ισορρόπησαν στο 13-13 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη συνέχεια κατέβηκε ο διακόπτης. Οι Τσακορούκουνες δέχθηκαν μόλις τέσσερις πόντους και χάρη στο τρίποντο του Λάμπρου έφτασαν στο +6, με το ημίχρονο να κλείνει στο 17-22.

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν μετά τη διακοπή. Οι γηπεδούχοι με άκρως αποτελεσματική άμυνα δέχθηκαν μόλις ένα καλάθι από τον Βύνιο) βρήκαν ρυθμό. Με σερί 7-0 αρχικά και τους Μπελεσιώτη (7) και Κοπελο (5) πρωταγωνιστές προσπέρασαν με 30-24 στο τριαντάλεπτο.

Στα τελευταία δέκα λεπτά είχαμε αρκετές συγκινήσεις. Οι Τσακορούκουνες επανήλθαν μειώνοντας στο καλάθι χάρη σους Αρτινό (4), Βύνιο , Λάμπρου και Κουλέντη (από 3π) όμως ένα νέο 6-0 των Μπυρακλήδων με τον άχαστο Τουρλή (10π) στη θέση του οδηγού τους έδωσε την απαραίτητη ώθηση για να φτάσουν στην πρώτη τους επιτυχία με το τελικό 48-40 !

MVP: Ο αλάνθαστος Άρης Μπελεσιώτης με 13 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και δύο μπλοκ. Παίκτης κλειδί στο πλάι του στάθηκε ο Δημήτρης Τουρλής έχοντας 10 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 2 κλεψίματα κι ένα λάθος.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γιώργος Βύνιος με 10 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 1 κλέψιμο κι ένα μπλοκ.

Που κρίθηκε το ματς: Οι νικητές ανέβασαν στροφές μετά το πρώτο μέρος και κατέκτησαν με το σπαθί τους το πρώτο ροζ φύλλο !