Οι Athenian Warriors επικράτησαν 81-51 των Tesseract για την 7η αγωνιστική στο North Group 2 της Division 2. 

Οι «πολεμιστές», οι οποίοι ξεκίνησαν με 0-5 το πρωτάθλημα, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κομνηνό Λούβαρη, πανηγύρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους κι έδειξαν ότι μπαίνουν σταδιακά στον σωστό δρόμο. Από την άλλη, οι «ασπρόμαυροι», οι οποίοι αγωνίστηκαν δίχως τον πρώτο σκόρερ τους (βλ. Μάρκος Γεωργακόπουλος), είδαν το νικηφόρο σερί τους να σταματάει στα τρία ματς κι έπεσαν στο 4-2.

Η αναμέτρηση στα πρώτα λεπτά της ήταν ντέρμπι με τις ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι, μέχρι οι Athenian Warriors να κάνουν ένα ξέσπασμα που τους έφερε ξεκάθαρα σε θέση οδηγού. Οι τυπικά γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με σερί 8-0, το οποίο εξελίχθηκε σε επιμέρους 13-2. Αυτό τους έστειλε για πρώτη φορά στο +10 (23-13 στο 12’), με τον Δημητρακόπουλο να πρωτοστατεί, σκοράροντας 9 πόντους το συγκεκριμένο διάστημα. 

Οι Tesseract έβγαλαν αντίδραση, μειώνοντας σε 25-20, αλλά δεν είχαν τρόπο να περιορίσουν τον Λούβαρη. Ο τελευταίος σημείωσε έξι πόντους στο 8-0 των «πολεμιστών», οι οποίοι προηγήθηκαν με 33-20 (18'). Μετά την ανάπαυλα, οι τυπικά φιλοξενούμενοι έδειξαν κσι πάλι σημάδια… ζωής, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Ο Βουδούρης σημείωσε 8 πόντους κι συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε η ομάδα του να πλησιάσει ξανά στο -5 (45-40). 

Η «απάντηση» των Athenian Warriors, όμως, ήταν ακόμα πιο «ηχηρή», καθώς «έτρεξαν» σερί 12-0 κι «εκτόξευσαν» τη διαφορά στο +17 (57-40). Μάλιστα, δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς με το επιμέρους σκορ να φτάνει στο 19-3, προηγήθηκαν με 64-43 (33’), για να επικρατήσουν τελικά με τη μέγιστη διαφορά που πήραν στον αγώνα (βλ. +30). 

Player of the Game: Ο Κομνηνός Λούβαρης, ο οποίος έβρισκε διαρκώς «ρήγματα» στο «ζωγραφιστό» των Tesseract και σημείωσε εντυπωσιακά νούμερα, φτάνοντας τους 41 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης! Συγκεκριμένα, μέτρησε 33 πόντους (14/22 δίποντα), 13 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα. 

Παίκτης «κλειδί» ο Μίλτος Δημητρακόπουλος, ο οποίος συνέβαλε στο πρώτο «ξέσπασμα» της ομάδας του, αλλά και στο επιμέρους 19-3, με το οποίο «κλείδωσε» τη νίκη. Τελείωσε το παιχνίδι με 25 πόντους (10/22 σουτ), 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ κι ένα κλέψιμο.  

Που κρίθηκε: Στην άμυνα που έπαιξαν οι Athenian Warriors, οι οποίοι έβγαλαν τελείως εκτός ρυθμού τους Tesseract, οι οποίοι ήταν πολύ άστοχοι και σίγουρα τους έλειψε ο πρώτος σκόρερ τους (βλ. Γεωργακόπουλος). Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαν 11/35 σουτ εντός παιδιάς, την ώρα που οι Athenian Warriors μέτρησαν 15/33 δίποντα! Οι «ασπρόμαυροι» δεν είχαν συνέπεια ούτε στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι προσπάθειες τους να επιστρέψουν στο ματς να πάνε... στράφι.