Το κρύο βράδυ της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ για το πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής για το Division 2 North Group 2 οι Fatherland Havaliers φιλοξένησαν τους All Star Survivors και πήραν την 1η τους νίκη για φέτος.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν την πρώτη περίοδο αρκετά εύστοχοι με πρωταγωνιστές τους Κυριακίδη Α. (5) και από (3) πόντους οι Κυριακίδης Ν. και Βεϊσάκης. Από την άλλη πλευρά οι Fatherland Havaliers μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμη και έξι πόντους αλλά ανέκαμψαν και πήραν προβάδισμα στο τέλος της περιόδου με τους Αποσκίτη, Ζαφειρόπουλο Α. και Αγγελόπουλο από (5) και από (2) οι Βλαχομήτρος και Γάκης διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα του πρώτου δεκαλέπτου σε 19-13.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ροή του σκοραρίσματος από τους γηπεδούχους ήταν σε άλλο επίπεδο. Οι Fatherland Havaliers με τους Βασιλάκο (8), Ζαφειρόπουλο Α. (6) και από τρεις πόντους ο Αποσκίτης δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα τους μέχρι και 14 πόντους. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι με τους Κυριακίδη Ν. και Βεϊσάκη από (3),Κυριακίδη Α. (2) και Πιτσίνιαγκα με ένα πόντο, το σκορ του πρώτου ημίχρονου να διαμορφώνεται σε 36-22.

Στο τρίτο δεκάλεπτο είδαμε πιο απελευθερωμένο μπάσκετ. Οι All Star Survivors με τους Κυριακίδη Ν. (13), Κάρμας (8) και Μαντάς (2) να μειώνουν την διαφορά στους 10. Από την άλλη οι Fatherland Havaliers με τους Αποσκίτης (8), Ζαφειρόπουλος Α. (6), Βασιλάκος (4) και Ζαφειρόπουλος Ν. από έναν πόντο και διαμόρφωσαν το σκορ τρίτης περιόδου σε 55-45.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το τέμπο παρέμεινε το ίδιο. Οι φιλοξενούμενοι με τους Κυριακίδη Ν. (7), Αλέξης και Μαντάς σκόραραν από (2) πόντους μειώνοντας το παιχνίδι μέχρι και στους 3 πόντους. Από την άλλη για τους Fatherland Havaliers οι Αποσκίτης (8) και Γάκης (4) με το αποτέλεσμα της τέταρτης περιόδου να διαμορφώνεται σε 70-56 δίνοντας την πρώτη νίκη για τους Fatherland Havaliers για φέτος.

Τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους. Οι νικητές ήταν πιο εύστοχοι (δίποντα 24/55 (43,6%), τρίποντα 6/14 (42,9%) και βολές 4/7 (57,1%)) μάζεψαν 54 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 14 ήταν επιθετικά. Μοίρασαν 20 ασίστ συνολικά, 7 κοψίματα με 14 λάθη στη διάρκεια του αγώνα.

MVP:  Αναδείχθηκε ο Θοδωρής Αποσκίτης ο οποίος σημείωσε 24 πόντους, 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος με 31 στο σύστημα αξιολόγησης. Καλύτερος των ηττημένων ήταν ο Νίκος Κυριακίδης ο οποίος σημείωσε 26 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη με 22 στο σύστημα αξιολόγησης.

Κλειδί του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Βασιλάκος ο οποίος σημείωσε 14 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 λάθος με 11 στο σύστημα αξιολόγησης.

Η σκληρή άμυνα και η ευστοχία των παιχτών των Fatherland Havaliers τους έδωσε την νίκη.