Ο Γιώργος Κόπελος έκανε καλή δουλίτσα στην επίθεση, οι υπόλοιποι «Μπυρακλήδες» έκαναν ακόμα καλύτερη δουλίτσα στην άμυνα και ο Μπυρακλής BC πήρε την δεύτερη νίκη του στον Ανατολικό όμιλο της Division 2 (2-5), αφήνοντας τους Hoopfellas στο 1-6, αφού επιθετικά δεν τους βγήκαν οι επιλογές.

 

Από την πρώτη περίοδο οι «κίτρινοι» ήταν πιο συγκεντρωμένοι και οι Κόπελος, Τουρλής, Γαλάτης ανέβασαν με δικές τους προσπάθειες το σκορ και την ψυχολογία των συμπαικτών τους (11-18 δεκαλεπο), έχοντας από πλευράς Χουπφέλας τους Ευσταθίου, Παρασκευά Αργυριάδη να παίρνουν τις περισσότερες πρωτοβουλίες και τους Μπέλμπα, Βασίλη Αργυδιάδη να σκοράρουν στη δεύτερη περίοδο, αλλά να μην μειώνουν τη διαφορά, κυρίως λόγω Κόπελου και Καλογιάννη, που συνέχισαν να ευστοχούν για τον Μπυρακλή (21-29 ημίχρονο).

 

Ευσταθίου και Παρασκευάς Αργυριάδης προσπάθησαν στο τρίτο δεκάλεπτο να ξαναβάλουν στο παιχνίδι τους Hoopfellas, αλλά οι λεπτομέρειες στις ρακέτες ήταν υπέρ των τυπικά φιλοξενούμενων (29-40 στο 30’) και παρόλο που στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν λειτούργησε καλά η επίθεση του Μπυρακλή, ήρθε η νίκη από την σφιχτή άμυνα (35-43) και οι «κίτρινοι» πήραν το δεύτερο ροζ φύλλο στη σεζόν.

 

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Κόπελος με 16 πόντους, 11 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και 2 ασίστ, ενώ από τους «Χουπ» ξεχώρισε ο Παρασκευάς Αργυριάδης, έχοντας 9 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1 μπλοκ.

 

Παίκτης – κλειδί για τους νικητές ήταν ο Δημήτρης Τουρλής που έπαιξε 37 λεπτά και έδωσε πολλές λύσεις, κλείνοντας το παιχνίδι με 5 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα.

 

Το ματς κρίθηκε στην πολύ δυνατή άμυνα του Μπυρακλή και έδειξε ότι οι κίτρινοι μπορούν να στηριχτούν εκεί και να βρουν σταδιακά περισσότερες λύσεις στην επίθεση.