Το έξτρα πεντάλεπτο χρειάστηκαν την Πέμπτη το βράδυ στο άνοιγμα της αυλαίας της ένατης αγωνιστικής του δεύτερου γκρουπ της North Division 2 οι All Star Survivors για να λυγίσουν τους Itah Jazz και να πετύχουν την πέμπτη τους νίκη !

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτερη στην εκκίνηση. Ο Κεφαλάς έβγαλε ενέργεια με επτά πόντους και ο Φλέσσας πρόσθεσε πέντε για να προηγηθούν με double score. Ο Aλέξης (3π) μείωσε από την άλλη πλευρά , για το 9-15 των πρώτων δέκα λεπτών.

Οι Jazz όχι μόνο διατήρησαν αλλά και αύξησαν το προβάδισμα τους στη συνέχεια. Με τους Σπανό (5), Φλέσσα και Σταματάκη (από 3) πήραν διψήφια διαφορά , με τους αντιπάλους τους να μην μπορούν να σκοράρουν με άνεση. Ωστόσο ο Μαντάς (4) και ο Πιτσινιαγκας (3) σκόραραν από μακριά , για το 18-26 στο ημίχρονο.

Ίδια εικόνα και στην τρίτη περίοδο. Ο Φλέσσας με τον Κεφαλά (με έξι και τέσσερις πόντους αντίστοιχα) οδηγούσαν με ασφάλεια το καράβι των Jazz, ενώ η ΑΕΚοπαρέα των γηπεδούχων (Κάρμας και Παρασκευόπουλος με τέσσερις πόντους ο καθένας) τους κρατούσε σε κοντινή απόσταση (32-40) στο πέρας της.

Μεγάλες συγκινήσεις έκρυβε το τέταρτο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο +11 χάρη στους Κεφαλά (6), Φλέσσα (4) και Σπανό (3) , αλλά ενώ προηγήθηκαν με 45-55 χαλαρώσαν υπερ του δέοντος. Οι All Star τότε δικαιολόγησαν την ονομασία τους. Βρήκαν σκορ από μακριά με τους Κάρμα (8) και Μαντά (6) , έτρεξαν σερί 7-0 και στα 14" πλησίασαν στους τρεις (52-55). Στα 9" με τρίποντο μαχαιριά του Αλέξη ισοφάρισαν , για να οδηγηθούμε στην παράταση καθώς ο Κυριακίδης αστόχησε σε νεκρό χρόνο !

Εκεί μίλησε ο Μαντάς και η ψυχολογία των Survivors. Με επτά προσωπικούς πόντους και καθώς οι κουρασμένοι σωματικά και ψυχολογικά Jazz δεν αντέδρασαν , τους οδήγησε προς το ροζ φύλλο με το τελικό 62-57 !

Μvp αναδείχθηκε ο πρόεδρος Κώστας Παρασκευόπουλος. Είχε 8 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασιστ και ένα λαθάκι. Παίκτης κλειδί στην τελική ευθεία του αγώνα αλλά και στην παράταση ήταν ο Θοδωρής Μαντάς, με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 λάθη.

Καλύτερος των ηττημένων ήταν ο Ηλίας Κεφαλάς με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Που κρίθηκε : Στο ένστικτο επιβίωσης των νικητών !