Βράδυ Δευτέρας στο OAKA και οι Gin Supertonics (7-1) αντιμετώπισαν τους πάντα επικίνδυνους Fatherland Havaliers (2-5) για την 9η αγωνιστική του βόρειου ομίλου της Division 2. Oι φιλοξενούμενοι Supertonics πήραν το πολυπόθητο ροζ φύλλο και παρέμειναν πρώτοι, παρόλο που στα τελευταία λεπτά κινδύνεψαν να αποδειχθούν ιδανικοί αυτόχειρες. 

Το παιχνίδι στο ξεκίνημα του ήταν αρκετά ισορροπημένο. Ωστόσο, οι πρωτοπόροι του γκρουπ πυροβολώντας από τη γραμμή των 6,75 με τους Μωραΐτη, Γιώργο Πολύζο και Φίλιππο Πολύζο κατάφεραν να πετύχουν 5 τρίποντα και να τελειώσουν την πρώτη περίοδο στο +7 (12-19). Oι Havaliers, που έπρεπε να ξεπεράσουν τη σημαντική απώλεια του Αποσκίτη, έψαχναν τα πατήματα τους, έχοντας τον Βασιλάκο ως κύριο εκφραστή στην επίθεση. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Supertonics συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Αν και οι αντίπαλοι τους άρχισαν σιγά σιγά να παίρνουν μπρος, ένα επιμέρους σκορ 12-1 στα μέσα της περιόδου, τους έδωσε γενναίο προβάδισμα 17 πόντων (18-36). Το ημίχρονο έκλεισε στο 22-37 και το φαβορί φάνηκε ότι είχε αποκτήσει τον έλεγχο. 

Οι Ηavaliers μπήκαν καλύτερα μετά την ανάπαυλα. Με ένα σερί 9-0 έφεραν ξανά την απόσταση σε μονοψήφιο νούμερο (31-39). Μάλιστα, είχαν ευκαιρίες να μειώσουν και άλλο, ωστόσο ορισμένες στιγμές απροσεξίας τούς στέρησαν αυτή τη δυνατότητα. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν αυτή την αδράνεια, πήραν time out και ανέβασαν απότομα στροφές (η πιθανότητα κατανάλωσης τονωτικού gin tonic κατά τη διάρκεια του time, ελέγχεται από τις αρχές της διοργάνωσης). Έτσι, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Πολύζο, στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά είχε επανέλθει στους 13 πόντους (22-37).

Η φόρα των Supertonics δεν σταμάτησε ούτε στην αρχή της τελευταίας περιόδου, με το προβάδισμα τους να φτάνει μέχρι και τους 16 πόντους (43-59). Κάπου εκεί όμως έκανε την εμφάνιση της η επήρεια του hangover. Οι Fatherland Havaliers, που δεν τα παράτησαν, πάλεψαν για την ανατροπή  και με τον Βασιλάκο να τα βάζει ΟΛΑ (14 οι πόντοι του στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού), το σκορ διαμορφώθηκε στο 59-62, 32 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη (επιμέρους σκορ 16-3). Ο Γιώργος Πολύζος κέρδισε στη συνέχεια φάουλ και με ψυχραιμία πέτυχε δύο κρίσιμες βολές για το 59-64. Η άμμος στην κλεψύδρα τελείωνε για τους γηπεδούχους που δεν κατάφεραν να κάνουν τη σπουδαία ανατροπή, παρά την υπερπροσπάθεια στα τελευταία λεπτά. Σε κάθε περίπτωση, οι Ηavaliers αδικούνται από την τωρινή βαθμολογική τους θέση. Είναι δεδομένο ότι θα ανακάμψουν. 

Player of the game: O Φίλιππος Πολύζος, αν και σε μέτρια μέρα για τα στάνταρ του, συγκέντρωσε τελικά το υψηλότερο efficiency (14) έχοντας 12 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 ασσίστ, 2 τάπες αλλά και τρία λάθη.

Παίκτης κλειδί: Ο Γιώργος Πολύζος ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 19 πόντους, μαζεύοντας παράλληλα 6 ριμπάουντ, ενώ είχε και μία ασσίστ.

Αξιοσημείωτη η απουσία του Νίκου Πετρόπουλου από το γκρουπ των παικτών με υψηλό efficiency. Mάλλον έπαψαν οι ύποπτες σχέσεις του με τη στατιστική υπηρεσία. Καιρός ήταν. 

Για τους Fatherland Ηavaliers ξεχώρισε ο killer Bασιλάκος που είχε 24 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασσίστ και μία τάπα. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, πιστεύουμε ότι μπορούσε και καλύτερα, δεδομένων των ικανοτήτων του. Αν του έμπαιναν τα σουτ ήδη από το πρώτο κομμάτι του ματς, το τελικό αποτέλεσμα ίσως ήταν διαφορετικό.