Στο κλείσιμο της ένατης στροφής της South Division 2 οι Vikings υποδέχτηκαν στον Κορυδαλλό την Δευτέρα τους Pioneers και μετά από ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στα τελευταία δεκατρία λεπτά ανέτρεψαν διαφορά δέκα πόντων επικρατώντας με 56-47 !

Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν το γκάζι στην αρχή του αγώνα. Ξεκίνησαν με τον Χαραλαμπόπουλο (7π) να σκοράρει παντιοτρόπως και με τη βόμβα τριών πόντων του Χατζηιγνατίου έφτασαν στο +9. Οι αντίπαλοι τους ωστόσο μείωσαν χάρη στον Σ. Λιάκο (5π) σε 9-14 στο φινάλε των πρώτων δέκα λεπτών.

Παρόμοια εικόνα είχαμε και στη συνέχεια. Οι "Πρωτοπόροι" είχαν την έλεγχο του ρυθμού με τον Μανίνα (7π) πρωταγωνιστή. Η άμυνα τους ήταν αποτελεσματική καθώς μόνο ο Γιαπράκης (4) απείλησε για τους γηπεδούχους με συνέπεια το 17-23 στη μέση της διαδρομής.

Μετά την ανάπαυλα ο ρυθμός ανέβηκε αμφότερα. Οι Pioneers έφτασαν δύο φορές σε απόσταση δέκα πόντων χάρη στο δίδυμο Χατζηιγνατίου (10) - Χαραλαμπόπουλου (9), ωστόσο οι μαχητικοί Vikings απάντησαν με τους Χαλκιαδάκη (10), Βασίλη (5) και Στέλιο (3) Λιάκο από τα 6.75 μειώνοντας σε 39-43στο τριαντάλεπτο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι μαχητές του Κουλούρη πέταγαν φωτιές ! Η άμυνα τους επέτρεψε μόνο στον Χαραλαμπόπουλο (4) να σκοράρει και με σερί 11-0 ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης, καθώς έκλεψαν μπάλες και βγήκαν στον αιφνιδιασμό, με τις δυνάμεις τους να είναι αστείρευτες. Σ. Λιάκος με 6 και το τρίποντο μαχαιριά του Καρατζά (5π) οκλοκλήρωσαν το σκηνικό ανατροπής για τους γηπεδούχους που πανηγύρισαν το τελικό 56-47 !

Mvp αναδείχθηκε ο αλάνθαστος Σταύρος Μπεχράκης με πολύ ενέργεια και 6 πόντους, 13 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 5 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 4 λάθη. Παίκτης κλειδί ήταν ο αλάνθαστος Νίκος Χαλκιαδάκης καταγράφοντας 12 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασιστ και 1 κλέψιμο.

Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος με 22 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Που κρίθηκε :  Οι νικητές είχαν τόσο τις δυνάμεις όσο και τις λύσεις στο τέλος όταν έκαιγε η μπάλα !