Την συλλογή από ροζ φύλλα διεύρυναν το Σαββατόβραδο στη Γλυφάδα οι Legacy υποδεχόμενοι στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής τους Τσακορούκουνες επικρατώντας στο νήμα μετά από μια αρκετά ενδιαφέρουσα αλλά και δραματική αναμέτρηση.

Οι ομάδες μπήκαν μουδιασμένες στο παρκέ. Για τους γηπεδούχους στόχο βρήκε μόνο ο Μπρούστας (40, ενώ οι αντίπαλοι τους απάντησαν με τους Βύνιο (4), Αρτινό και Κουλέντη (από 2), και προηγήθηκαν με το πενιχρό 4-8 στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι ομάδες συμβάδισαν και στη δεύτερη περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά χάρη στα τρίποντα των Κουλέντη (5) και Βύνιου (3) όμως οι "Κληρονόμοι" ισορρόπησαν απαντώντας με το ίδιο τρίποντο νόμισμα με τους Μπρούστα (5) και Τυλιγάδα (3) , για το ισόπαλο 20-20 στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη οι ομάδες επιχείρησαν να ξεφύγουν. Αρχικά οι Legacy, με σερί 5-0 και τους Βασαμανίδη (4) και Ρουσσόπουλο (3) προηγήθηκαν με 33-28 όμως οι Τσακορούκουνες είχαν καλύτερο φίνις και με το δικό τους 8-0 με τους Σταφυλαράκη (4) και τα τρίποντα των Δημόπουλου, Λάμπρου και Παπουτσή προσπέρασαν με 33-36 στο τριαντάλεπτο.

Στα τελευταία δέκα λεπτά είχαμε μάχη .. εως εσχάτων με επικό τέλος που ούτε ο Κόππολα δεν θα σκηνοθετούσε ! Με το παιχνίδι να γέρνει πότε από τη μια πλευρά και πότε από την άλλη, ο Μπρούστας ισοφάρισε σε 49-49. Ο Βασαμανίδης έκανε το 51-49 στα 17.7" ! Ο Κουλέντης απάντησε με επιθετικό ριμπάουντ και έμμεσο τρίποντο (γκολ-φάουλ) στα 5.3 " μετά το άστοχο τρίποντο του Παπουτσή (9π) βάζοντας μπροστά τους Τσάκους με 51-52 ! Ο ...άγιος Βασαμανίδης μίλησε ξανά στα έξι δέκατα ! Με τιτάνια ψυχραιμία και  2/2 βολές οι Legacy πανηγύρισαν το 53-52 έχοντας γλτώσει και  το..έμφραγμα από το άστοχο turn around shot του Χρονόπουλου με τη λήξη !

Mvp ήταν με εκκωφαντικό double double ο Θανάσης Μπρούστας. Είχε 13 πόντους, 21 ριμπάουντ, 2 μπλοκ κι ένα λαθάκι. Συμπαραστάτης του ως παίκτης κλειδί ο Μίλτος Βασαμανίδης με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 λάθη.

Για τους Τσακορούκουνες ξεχώρισε με double figures ο Βαγγέλης Κουλέντης έχοντας 12 πόντους, 11 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Που κρίθηκε:  Σε μια αναμέτρηση τόσο κλειστή αυτό που μέτρησε στο τέλος ήταν η ψυχραιμία του Βασαμανίδη για τους νικητές.