Σε αναμέτρηση της 11ης στάσης του δεύτερου γκρουπ της Division 3 οι FBC αντιμετώπισαν το βράδυ της Τετάρτης τους ισόβαθμους Basketfathers που μετέτρεψαν το ντέρμπι κορυφής σε μια άνετη βόλτα στο ΟΑΚΑ !

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά εξαρχής. Με την τριπλέτα Αμπατζή (6), Καλτσά και Τρίμη (από 4) να σκοράρει πήρε τα ηνία της αναμέτρησης. Παρά τους πέντε πόντους του Μπανταβάνη από την άλλη πλευρά έφτασαν σε double score (9-18) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι "Πατεράδες" ήταν το ίδιο δυνατοί και στη συνέχεια. Με τους Καλτσά και Τρίμη να σοράρουν από 6 πόντους όχι μόνο διατήρησαν αλλά και αύθησαν την απόσταση με σερί 10-0. Για τους FBC τα τρίποντα των Μπανταβάνη και Δημητράκη δεν ήταν αρκετά με το ημίχρονο να κλείνει και πάλι με "διπλό" σκορ (17-34).

Μετά τη διακοπή οι Basketfathers κυριάρχησαν απόλυτα. Σειρά πήρε ο bomber Δερμιτζάκης με 10 πόντους με τη διαφορά να μεγαλώνει κι άλλο καθώς οι FBC ούτε ήταν σε καλή βραδιά αλλά δεν είχαν πλέον και την ψυχολογία σύμμαχο. Ο Μπανταβάνης ήταν η μοναδική συνεπής απειλή με 5 ακόμα πόντους, ενώ το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 29-54.

Με τα πάντα να έχουν κριθεί το παιχνίδι είχε ελεύθερο μπάσκετ στα δέκα τελευταία λεπτά. Οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους και με τον Μπανταβάνη να ολοκληρώνει τη ραψωδία του με 13 επιπλέον πόντους, αλλά και τους Παπαμιχαλόπουλο (5) και Παρτσινέβελο (4) να συνδράμουν μείωσαν τη διαφορά. Για τους Fathers ο Καλτσάς με οκτώ και οι Τρίμης και Τυράκης με τέσσερις διαμόρφωσαν το απόλυτα δίκαιο τελικό 53-68.

Mvp ήταν ο Αλέξης Αμπατζής έχοντας 8 πόντους, 17 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ και 2 λάθη. Καλύτερος των ηττημένων αλλά και πρώτος σκόρερ ήταν ο Σταύρος Μπανταβάνης με 28 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη.

Παίκτης κλειδί αναδείχθηκε ο Δημήτρης Τρίμης με double double και 14 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και ένα λάθος.

Που κρίθηκε : Στην όρεξη, τα ψηλά κορμιά αλλά και το πολυποίκιλο σκοράρισμα των νικητών, που πήραν βοήθειες από το σύνολο του ρόστερ.