Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του 3ου Division(1o group), οι Mambas αναμετρήθηκαν με την Havalencia! Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη την διάρκειά του, με τις 2 ομάδες να παίζουν σκληρό μπάσκετ με πολλά τρίποντα και επιθέσεις σε καταστάσεις transition. 67-61 ήταν το τελικό σκορ με τα «φίδια» να παίρνουν την νίκη σε 1 δύσκολο παιχνίδι!

Μια διαφορά 5 πόντων δημιούργησαν οι γηπεδούχοι στο 1ο δεκάλεπτο. Το ματς ήταν από νωρίς πολύ σκληρό με τα τρίποντα έχουν την τιμητική τους. 17-12 ήταν το επιμέρους σκορ με τους «Ισπανούς» να μένουν πίσω στο σκορ, αλλά όχι σε απαγορευτικό βαθμό. Για τους Mambas 2 τρίποντα πέτυχε ο Παπαλέξης, ενώ 2 καλάθια έβαλε ο Γ. Ζυγούκης. 5 πόντους έβαλε ο πάντα τρομερός επιθετικά Βιγικάκης και 4 ο Τσιβελεκίδης για τους φιλοξενούμενους.

Πλήρως ισορροπημένο ήταν το 2ο δεκάλεπτο. Οι 2 ομάδες συνέχισαν να παίζουν μπάσκετ στον ίδιο ρυθμό και στο ίδιο τέμπο με την διαφορά να παραμένει σταθερή, στους 5 πόντους υπέρ των Mambas. 14-14 ήταν το επιμέρους σκορ. Για τους ηνίοχους σειρά στο σκοράρισμα πήρε ο Αντωνίου με 6 πόντους. 9 είχε ο Βιγικάκης για την Havalencia.

Το πόδι στο γκάζι πάτησε η Havalencia στην 3η περίοδο. Οι «Ισπανοί» ξεκίνησαν πολύ δυναμικά. Έβαλαν τα σουτ, έπαιξαν ορθολογικό μπάσκετ. Αμυντικά περιόρισαν τα ελεύθερα σουτ και μετέτρεψαν το -5 σε +2. 14-21 ήταν το επιμέρους σκορ με τους Mambas να δείχνουν σημάδια κόπωσης. Για τους γηπεδούχους τα άδερφια Ζυγούκη έσωσαν την παρτίδα (9 πόντοι συνολικά). Αβράμπος και Βιγικάκης είχαν από 7 πόντους έκαστος για τους προπορευόμενους,

Το ίδιο σκηνικό με διαφορετικούς ρόλους πραγματοποιήθηκε στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο. Οι Mambas μπήκαν πολύ δυνατά, κλείδωσαν τον Βιγικάκη και πήραν τα ηνία του αγώνα. 67-61 ήταν το τελικό σκορ με τους Mambas να σταματάνε το νικηφόρο σερί των «Ισπανών». 22-14 έληξε η περίοδος. Για τους νικητές 8 πόντους έβαλε ο τρομερός Γ. Ζυγούκης. 4 έβαλε ο Αντωνίου και 3 ο Παπαλέξης. Για τους ηττημένους 11 είχε ο Βιγικάκης και 4 ο Αβράμπος.

Mvp του αγώνα ήταν ο Χ. Αντωνίου με 13 πόντους, 13 ριμπάουντ (9-4), 1 ασίστ και 3 μπλοκ σε 28 λεπτά. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ν. Βιγικάκης με 31 πόντους, 18 ριμπάουντ (12-6), 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ σε 36 λεπτά αγώνα!

Key player: O παίχτης-κλειδί ήταν ο Σ. Ζυγούκης με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ (4-1), 3 ασίστ, 1 κόψιμο και 1 λάθος σε 34 λεπτά συμμετοχής!

Το παιχνίδι κρίθηκε από την άμυνα που έπαιξαν οι Mambas στην 4η περίοδο!