Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του δεύτερου γκρουπ της Division 3 οι Primero de Mayo αντιμετώπισαν το απόγευμα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ τους Basket Fathers με τους δεύτερους να επιβάλουν τον "νόμο" τους μετά τα πρώτα είκοσι λεπτά και αξιοποιώντας τους καλούς ψηλούς που διαθέτουν πήραν τη δέκατη νίκη στο μαραθώνιο του πρωταθλήματος.

Μετά το αρχικό 7-10 (Κωστής 4 για τους φιλοξενούμενους) οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 7-0 χάρη στον Φουσκαρη (5) αλλά και τα καλάθια των Σταθοπούλου (3), Εξάρχου, Παπαβασιλείου και Καλογερόπουλου παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με 14-10 στο πέρας του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι Basket Fathers απάντησαν με το δικό τους 7-0 με τους Καλτσά (5) , Σιάνη και Σκούρτα (από 4) προσπερνώντας. Ο Παπαβασιλείου είχε τρεις πόντους στον αντίποδα, με συνέπεια το 22-23 στο ημίχρονο.

Οι Primero προηγήθηκαν με 37-33 στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου με τους Έξαρχο (6), Πάνου (5) και Παπαβασιλείου (4) να δίνουν λύσεις . Ωστόσο ένα 2-10 των Fathers με τον Τριμη (10π) πρωταγωνιστή και τον Αμπατζή (5) να συμπληρώνει στη ρακέτα έφερε το προσπερασμα , με 39-43 στο τέλος του.

Οι γηπεδούχοι πάλεψαν ως τα μέσα της τέταρτης περιόδου, όταν και με τους Παπαβασιλείου και Πάνου πλησίασαν σε απόσταση ενός σουτ , όμως οι σαφώς πιο έμπειροι Basket Fathers έκαναν ιδανικό φίνις . Με σερί 8-0 και τους Αμπατζή - Καλτσά να σκοράρουν από έξι αμφότεροι δημιούργησαν διαφορά ασφαλείας, επικρατώντας με το τελικό 49-59 !

Mvp με double double ήταν ο Αλέξης Αμπατζής . Μέτρησε 14 πόντους, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 2 λάθη. Πιο αποδοτικός για τους ηττημένους ήταν ο Θανάσης Παπαβασιλείου με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και 4 λάθη.

Παίκτης κλειδί αναδείχθηκε ο Δημήτρης Τρίμης με 14 πόντους, 9 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και ένα λάθος.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο χαρακτήρα που έδειξαν οι νικητές και στο παιχνίδι τους στο ζωγραφιστό.