Οι Slow Leopards έκαμψαν με 64-57 την αντίσταση της Havalencia, για τη 14η αγωνιστική του Group 1 της Division 3. 

Οι «Λεοπαρδάλεις» πανηγύρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους κι ανέβηκαν στο 3-11, ενώ από την άλλη οι «νυχτερίδες» γνώρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους κι έπεσαν στο 50% (βλ. 7-7). 

Οι Slow Leopards μπήκαν καλύτερα στο ματς και προηγήθηκαν με 12-4 (7'), αλλά κάποια μαζεμένα εύστοχα σουτ από την περιφέρεια επέτρεψαν στη Havalencia να γυρίσει το ματς (24-22 στο 16’). Οι τυπικά φιλοξενούμενοι στήριξαν πολλά στο περιφερειακό σουτ, ενώ οι αντίπαλοι τους είχαν σαφώς ένα πιο ξεκάθαρο ομαδικό πλάνο. 

Οι Slow Leopards με την εμπειρία τους δεν επέτρεψαν στις «νυχτερίδες» να τρέξουν και με επιμέρους 15-2, προηγήθηκαν με 46-32 (26’). Η Havalencia προσπάθησε να στηριχθεί στην ενέργεια που της έδινε η πιο νεανική ομάδα που διαθέτει και πλησίασε στο -5 (46-51 στο 32’), αλλά ο Ζήρος με έξι μαζεμένους πόντους βοήθησε τους τυπικά γηπεδούχους να ξεφύγουν και πάλι με διψήφια διαφορά (59-49 στο 35’).

Ο Αβράμπος πρωτοστάτησε στην ύστατη προσπάθεια για ανατροπή, με τη Havalencia να μειώνει σε 57-59 (38’), ενώ είχε την ευκαιρία να περάσει μπροστά, αλλά το τρίποντο του Βιγικάκη δεν βρήκε στόχο. Από εκεί και πέρα, μέτρησε η εμπειρία των Slow Leopards, οι οποίοι έπαιξαν καλή άμυνα και παράλληλα βρήκαν μεγάλα σουτ με τον Ζήρο (61-57) και τον Παλλαντζά, ο οποίος έβγαλε οριστικά νοκ άουτ τους αντιπάλους με το τεράστιο τρίποντο που πέτυχε για το 64-57, στα 47 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.   

Player of the Game: Ο Διονύσης Ζήρος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο «ζωγραφιστό», κερδίζοντας πολλά γκολ - φάουλ. Η Havalencia δεν βρήκε ποτέ «απαντήσεις» στο μαρκάρισμα του, με αποτέλεσμα να κάνει ένα τρομερό νταμπλ νταμπλ! Συγκεκριμένα, είχε 30 πόντους με 12/25 δίποντα και 19 ριμπάουντ, ενώ πρόσθεσε 2 ασίστ, με τα 7 λάθη να είναι το μοναδικό «μελανό» σημείο στην εμφάνιση του.

Παίκτης «κλειδί» ο Θωμάς Παλλαντζάς, ο οποίος σημείωσε καθοριστικούς πόντους και φυσικά «κλείδωσε» τη νίκη με το τρίποντο στο 64-57. Τελείωσε το ματς με 15 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Που κρίθηκε: Στην εμπειρία των Slow Leopards, οι οποίοι είχαν ένα σταθερό πλάνο στο παιχνίδι τους και δεν επέτρεψαν στη Havalencia να τρέξει. Οι «νυχτερίδες» στήριξαν σχεδόν τα πάντα στα σουτ έξω από τα 6μ75 και με 8/45 τρίποντα δεν θα μπορούσαν να ελπίζουν σε πολλά. Δεν είχαν ούτε «καθαρό» μυαλό όταν έφτασαν στο καλάθι, εν αντιθέσει με τους… ψύχραιμους αντιπάλους τους.