Στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του 3ου Division (1o group) η Havalencia αναμετρήθηκε με τους New York Bricks. Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε ντέρμπι από τα πρώτα λεπτά με τις 2 ομάδες να παίζουν γρήγορο μπάσκετ που βασίστηκε σε επιθέσεις και καταστάσεις transition. 53-55 ήταν το τελικό σκορ με τους New York Bricks να παίρνουν μια σπουδαία νίκη!


Δυνατά ξεκίνησαν και οι 2 ομάδες στο 1ο δεκάλεπτο. Είδαμε ωραίες φάσεις και πολύ όρεξη. Το παιχνίδι είχε έναν γρήγορο ρυθμό και επιθέσεις που είχαν βάση την ταχύτητα! 11-13 ήταν το επιμέρους σκορ υπέρ των New York Bricks! Για τους γηπεδούχους 7 πόντους πέτυχε ο Αβράμπος. Με 4 ακολούθησε ο Βιγικάκης. Για τους New York Bricks 7 είχε ο Α. Πλέτσας και 4 ο Ν. Πλέτσας.


Το τέμπο του αγώνα ήταν παρόμοι στην 2η περίοδο. Οι New York Bricks σε αντίθεση με το προηγούμενο δεκάλεπτο έκλεισαν τους χώρους. Ως αποτέλεσμα, δέχθηκαν 6 πόντους, πέτυχαν 12 και έστειλαν την υπέρ τους διαφορά στους 8 πόντους. Η Havalencia ήταν ιδιαίτερα άστοχη και το πλήρωσε. Για τους "Ισπανούς" 4 πόντους είχε ο Τσιβελεκίδης που κράτησε όρθια την ομάδα του. Επιθετικός πλουραλισμός υπήρχε στο στρατόπεδο των New York Bricks με 5 παίχτες να σκοράρουν 12 πόντους. Οι 4 άνηκαν στον Ν. Πλέτσα.


Οι "Ισπανοί" πέρασαν στην αντεπίθεση στο 3ο δεκάλεπτο. Έβαλαν τα σουτ και έπαιξαν καλύτερα στο αμυντικό κομμάτι. Πέτυχαν 18 πόντους, δέχθηκαν 13 και μετέτρεψαν το -8 σε 3. Οι New York Bricks αν και ήταν μέτριοι, διατήρησαν τα ηνία του αγώνα. Ο Βιγικάκης ηγήθηκε της Havalencia με 8 πόντους (2 τρίποντα). 1 σουτ πίσω από τα 6.75 πέτυχε ο Κανελλόπουλος με τον Αβράμπο να προσθέτει και αυτός 5 πόντους. 5 πόντους είχε ο Αναστασόπουλος και 4 ο Θεοδωσίου για τους προπορευόμενους.


Η καλύτερη περίοδος ήταν και η τελευταία. Οι 2 ομάδες τα έδωσαν πραγματικά όλα. Έτρεξαν, μόχθησαν και πέτυχαν δύσκολα καλάθια. Μπορεί η Havalencia να είχε ξυπνήσει, αλλά ήταν αργά. Οι New York Bricks κατάφερανα να διατηρήσουν την υπέρ τους διαφορά (έστω και με μεγάλη δυσκολία) και πήραν μια πολύ δύσκολη νίκη ψυχολογίας. 53-55 ήταν το τελικό σκορ, ενώ η περίοδος έληξε 18-17! Για τους νικητές Ζαβάκος, Α. Πλέτσας και Ν. Πλέτσας πέτυχαν από 4 πόντους έκαστος. 6 είχε ο Βιγικάκης για την Havalencia. Ακολούθησαν Αβράμπος και Τσιβελεκίδης με 5 έκαστος!


Mvp του αγώνα ήταν ο Α. Πλέτσας με 15 πόντους, 9 ριμπάουντ (8-1), 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 2 λάθη σε 24 λεπτά αγώνα. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ν. Βιγικάκης με 18 πόντους, 9 ριμπάουντ (9-0), 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 1 λάθος σε 38 λεπτά!


Key player: Ο παίχτης-κλειδί ήταν ο Ν. Πλέτσας με 14 πόντους, 11 ριμπάουντ (4-7), 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 3 λάθη σε 32 λεπτά συμμετοχής!


Το παιχνίδι κρίθηκε στο τέλος του αγώνα με τους Bricks αμυντικά να είναι απίστευτοι!