Για την 16η αγωνιστική του δεύτερου γκρουπ της  Division 3 οι Primero De Mayo αντιμετώπισαν τους Χαλέϊκερς το απόγευμα της Κυριακής στο Ίλιον με τους δεύτερους να επιβεβαιώνουν την ανοδική τους πορεία στο δεύτερο γύρο επικρατώντας , καθώς στο δεύτερο μισό ανέβασαν στροφές !

Στα πρώτα δέκα λεπτά οι ομάδες ήταν λίγο μουδιασμένες. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο με τον Κάππο (4) και το τρίποντο του Γ. Καλογριδάκη πήραν το προβάδισμα και παρά τις ενέργειες του Χονδρομάρα (4π) προηγήθηκαν με 6-11.

Ο χαμηλός ρυθμός χαρακτήρισε και τη δεύτερη περίοδο. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν προσωρινά με τον Παπαβασιλείου (4) και το τρίποντο του Πάνου, όμως ένα επιμέρους 8-2 των Χαλέϊκερς με τους Κάππο και Γ. Καλογριδάκη (από 4π) τους έφεραν μπροστά με 15-21 στο ημίχρονο.

Μετά την ανάπαυλα άλλαξε η κατάσταση. Οι Χαλέϊκερς με σερί 10-0 ξέφυγαν καθώς ο Χαδαβέλλας ήταν ασταμάτητος με 11 πόντους και οι Πούτος και Γ. Καλογριδάκης βοήθησαν με τέσσερις έκαστος. Από την αντίπερα όχθη ο Παρτάλης είχε τέσσερις πόντους και οι Καλογερόπουλος και Παπαβασιλείου από ένα τρίποντο, με τους φιλοξενούμενους να αποκτούν διψήφια διαφορά (29-43) στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Στην τελική ευθεία η απόσταση πήγε ως το +20 καθώς οι Xαλέϊκερς δεν έδειξαν διάθεση για διαπραγματεύσεις. Ο Τζαβάρας βρήκε ρυθμό με επτά πόντους και ο Αγαπητός σιγόνταρε με τέσσερις και καλή οργάνωση. Για τους απογοητεμένους Primero De Mayo ο Καλογερόπουλος με ένα τρίποντο και τα καλάθια των Χονδρομάρα, Γκουγκούση, Παπαβασιλείου και Νάστου μείωσαν ως το απόλυτα δίκαιο τελικό 41-56.

MVP:  Κορυφαίος της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Θεόφιλος Αγαπητός με 6 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασιστ. Παίκτης κλειδί στο πλάι του στάθηκε ο Γιώργος Χαρδαβέλλας με double double και 15 πόντους, 10 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο και 4 λάθη.

Καλύτερος των ηττημένων ο Θανάσης Παπαβασιλείου έχοντας 7 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 5 κλεψίματα.

Που κρίθηκε : Στο εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο αλλά και την αμυντική απόδοση των νικητών !