Οι Abaliers νίκησαν 62-58 τους Munchies Reloaded, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής στο Group 1 της Division 3.

Οι «μπλε» πανηγύρισαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους κι ανέβηκαν στο 12-5, το οποίο τους φέρνει μόνους στη δεύτερη θέση πίσω από τους The Unfamous, οι οποίοι έχουν ρεκόρ 15-2. Οι τυπικά γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μια και καλή με την ουρά και να κάνουν βήμα προς την οκτάδα. Δεν τα κατάφεραν, όμως, κι έπεσαν στο 7-11. Η αναμέτρηση ήταν ένα δυνατό τεστ για τους Abaliers, ενόψει των playoffs που ξεκινούν και στα οποία στοχεύουν στην άνοδο. 

Οι Munchies Reloaded μπήκαν δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν με 13-5 (6’), αλλά δύο σερί τρίποντα του Σχοινά έδωσαν ώθηση στους τυπικά φιλοξενούμενους, οι οποίοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι Abaliers κράτησαν τους αντιπάλους τους για σχεδόν 5 λεπτά χωρίς πόντο στο δεύτερο δεκάλεπτο και με σερί 8-0 προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (28-17 στο 15’). 

Σε εκείνο το σημείο οι «μπλε» έδειχναν να έχουν φέρει το ματς στα μέτρα τους, αλλά οι «κίτρινοι» σημείωσαν τέσσερα σερί τρίποντα κι επανήρθαν στο ματς. Με πρωταγωνιστή τον Αδαμόπουλο, ο οποίος πέτυχε 8 πόντους στο 14-0 τους, ανέτρεψαν πλήρως την κατάσταση και προηγήθηκαν με 31-28 (19’).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Abaliers να προηγούνται με 46-41, αλλά τους Munchies Reloaded να «απαντούν» με σερί 6-0 και να πηγαίνουν προηγούμενοι (47-46) στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 52-49 (32’), αλλά οι Abaliers ανέτρεψαν και πάλι την κατάσταση και σκοράροντας οκτώ αναπάντητους πόντους πέρασαν μπροστά με 57-52. Ο Μώρος πέτυχε «μεγάλο» τρίποντο για το 62-55 (38’) και κάπου εκεί όλα τελείωσαν, καθώς οι Munchies Reloaded δεν είχαν αποθέματα, αλλά και χρόνο.

Player of the Game: Ο Γιώργος Χρυσοσπάθης ήταν και πάλι το σημείο αναφοράς στο «ζωγραφιστό» για τους Abaliers. Έκανε πολύ καλή δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ, μετρώντας 12 πόντους με 6/10 δίποντα, 13 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 τάπες. 

Παίκτης «κλειδί» ο Γιάννης Χρυσοσπάθης, ο οποίος είχε «αθόρυβη», αλλά υπερπολύτιμη συνεισφορά. Ήταν ο πρώτος σκόρερ των Abaliers με 15 πόντους (7/13 σουτ), συν 4 ριμπάουντ 3 κλεψίματα και μια ασίστ.    

Που κρίθηκε: Στην άμυνα που έπαιξαν οι Abaliers στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, όπου ανάγκασαν τους Munchies Reloaded σε επιλογές που δεν ήταν υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις. Επίσης, οι «μπλε» βρήκαν τα «μεγάλα» σουτ που χρειάζονταν, με αποκορύφωμα το τρίποντο του Μώρου για το 62-55.