Οι New York Bricks νίκησαν 51-44 το Χάος, για τη 18η αγωνιστική του Group 1 της Division 3. 

Οι «Νεοϋοκέζοι» επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα, μετά από 2 σερί νίκες και με ρεκόρ 7-11 παραμένουν «δυνατά» στη μάχη της οκτάδας. Από την άλλη, οι «πορτοκαλί» επέστρεψαν από το -15, αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή και με 4-14, παραμένουν στην τελευταία θέση, με την υπόθεση παραμονή να έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη. 

Οι Bricks μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν 16-3 στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ στη συνέχεια έφεραν τη διαφορά στο +15 (23-8 στο 14’), δείχνοντας να ελέγχουν απόλυτα το ματς. Το Χάος πάλευε να επιστρέψει, αλλά έβλεπε τους αντιπάλους του να βάζει κρίσιμα καλάθια, όποτε πήγαινε να απειλήσει.

Τελικά, οι τυπικά γηπεδούχοι κατάφεραν να επιστρέψουν, καθώς «ροκάνισαν» τη διαφορά και με επιμέρους 10-2 βρέθηκαν από το -9 (28-37 στο 27’) στο -1 (38-39 στο 33’). Αν μάλιστα ο Λάμπος έβαζε και τη βολή στο γκολ φάουλ που κέρδισε θα είχαν ισοφαρίσει. Οι Bricks έδειξαν να έχουν βγει εκτός ρυθμού, αλλά κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και με τον Θεοδοσίου να σημειώνει δύο «μεγάλα» τρίποντα, «απάντησαν» με δικό τους επιμέρους 10-2, το οποίο τους έφερε στο +9 (49-40 στο 37’).

Η κούραση του come back έκανε την εμφάνιση της στο Χάος, με τον Κοραλή να έχει 0/2 βολές στα 44 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Αντίθετα, ο Θεοδοσίου έβαλε τις δικές του δύο, έκανε το 51-44 κι ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του, 24.4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.  

Player of the Game: Ο Πάρης Αναστασόπουλος έδωσε πολλές μάχες κάτω από τα δύο καλάθια κι ήταν πολύ πιο επιδραστικός απ’ όσο ενδεχομένως να δείχνουν οι αριθμοί. Τελείωσε το ματς, έχοντας 7 πόντους, 15 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 τάπες. 

Παίκτης «κλειδί» ο Βασίλης Θεοδωσίου, ο οποίος με 24 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των Bricks. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι έβαλε τα κρίσιμα σουτ, καθώς πέτυχε δύο «μεγάλα» τρίποντα στο 10-2 της ομάδας του, η οποία ξέφυγε με 49-40. Επίσης, έδειξε μεγάλη ψυχραιμία και με 2/2 βολές έκανε το 51-44, 24.4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Που κρίθηκε: Στην αντίδραση που έβγαλαν οι New York Bricks, όταν είδαν το Χάος να επιστρέφει από το -15. Οι «μπλε» διατήρησαν την ψυχραιμία τους και με πρωτοστάτη τον Θεοδωσίου πέτυχαν «μεγάλα» σουτ, έπαιξαν τις άμυνες που έπρεπε και «κλείδωσαν» τη νίκη.